HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Kernreactor Pallas
Home Oplossingen Projectenoverzicht Kernreactor Pallas

Kernreactor Pallas

Petten 1,8 miljard 5.000 m2 Q4 2023 - Q3 2036
Er wordt momenteel gewerkt aan de constructie van de 'Pallas'-kernreactor, een isotopenreactor die wordt gebouwd aan de Westerduinweg. Besix heeft de verantwoordelijkheid gekregen voor het creëren van de bouwput en de fundering van dit essentiële project. Met een substantiële financiële toezegging van 1,8 miljard euro vanuit de Rijksoverheid, markeert dit een significante stap voorwaarts in de realisatie van de kernreactor.
De plannen voor financiële ondersteuning zijn voorgelegd aan de Europese Commissie voor beoordeling. De commissie zal beslissen of deze voorgestelde overheidsbijdrage voldoet aan de regels omtrent staatssteun volgens de Europese wetgeving.

Het toekomstige functioneren van de 'Pallas'-kernreactor heeft grote betekenis voor verschillende wetenschappelijke en medische toepassingen. De rol van Besix in de bouwput en funderingsrealisatie toont de betrokkenheid van deskundige partners bij dit project. De financiële bijdrage van het Rijk benadrukt het belang van de reactor voor wetenschappelijk onderzoek en de medische sector. De aanvraag voor goedkeuring bij de Europese Commissie illustreert de zorgvuldigheid en transparantie die gepaard gaat met dergelijke financiering.

Vraag informatie op over het project

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld