HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Marktkwartier
Home Oplossingen Projectenoverzicht Marktkwartier

Marktkwartier

Amsterdam 200 mio 230.000 m2 Q4 2023 - Q4 2030
Het 'Food Center Amsterdam' ondergaat een ambitieus herstructureringsproject dat de diversiteit van functies en behoeften in het gebied weerspiegelt. Een cruciaal aspect van deze transformatie omvat de restauratie van de monumentale markthal, die wordt omgevormd tot een hotel met aangrenzende cafés. Hierbij wordt het industriële erfgoed behouden, met medewerking van Boei, een organisatie gespecialiseerd in het behoud en de exploitatie van historisch erfgoed.
Een aanvullend aspect van dit uitgebreide plan betreft de ontwikkeling van het 'Marktkwartier', een ruimte van 7 hectare waarop een woonwijk zal worden gebouwd. Deze woonwijk zal bestaan uit 1700 koopwoningen, waarvan 25% zal worden toegewezen aan sociale huurwoningen. Deze stap draagt bij aan de dynamische mix van bewoners in het gebied.

Een strategisch onderdeel van dit project is het verplaatsen van de groothandelsgebouwen naar het nieuwe 'Food Center', een moderne ruimte van maar liefst 95.000 m2. Deze verplaatsing biedt een geoptimaliseerde en eigentijdse omgeving voor de groothandelsactiviteiten.

Verder wordt de leefbaarheid verbeterd door de aanleg van een ondergrondse parkeergarage, die wordt gerealiseerd door Ballast-Nedam Bouw & Ontwikkeling in samenwerking met VolkerWessels. Deze parkeerfaciliteit zal de belasting van straatparkeren verminderen en zorgt voor een meer georganiseerde ruimte.

Samengevat ondergaat het 'Food Center Amsterdam' een holistische herstructurering die het industrieel erfgoed eert, een moderne woonwijk toevoegt, een eigentijds 'Food Center' opricht en de leefbaarheid verbetert door doordachte infrastructuur.

Vraag informatie op over het project

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld