HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Digimelter
Home Oplossingen Projectenoverzicht Digimelter

Digimelter

Eemshaven 260 mio 280.000 m2 Q3 2023 - Q2 2024
Green Still Mill is een duurzaam project in de Eemshaven dat gericht is op het verwerken van resthout tot hoogwaardige biobrandstoffen en hernieuwbare energie. Het project is een initiatief van het Zweedse bedrijf Södra en wordt uitgevoerd in samenwerking met de Nederlandse bedrijven Port of Eemshaven en Statendam.
Het project richt zich op de bouw van een fabriek die jaarlijks ongeveer 110.000 ton resthout zal verwerken tot houtpellets, die gebruikt kunnen worden als hernieuwbare brandstof. Daarnaast zal de fabriek ook groene stroom produceren door middel van biomassa-energiecentrales, die zullen draaien op de reststromen van de productie.

Het project is gericht op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Resthout dat anders verloren zou gaan, wordt op deze manier op een nuttige manier hergebruikt, wat bijdraagt aan de vermindering van de CO2-uitstoot en de transitie naar een circulaire economie.
Green Still Mill is ook goed voor de werkgelegenheid in de regio. Naar verwachting zal de fabriek ongeveer 50 nieuwe banen opleveren, wat een positieve bijdrage zal leveren aan de lokale economie.

Het project is momenteel in aanbouw en wordt naar verwachting in 2022 opgeleverd. Green Still Mill is een belangrijke stap in de richting van een duurzame toekomst en draagt bij aan de ontwikkeling van de Eemshaven als een belangrijk knooppunt voor hernieuwbare energie.

Vraag informatie op over het project

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Nino Klieverik Consultant Engineers Installatietechniek
Nino Klieverik