HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
De verbindende rol van project District E in Eindhoven
Home Oplossingen Projectenoverzicht De verbindende rol van project District E in Eindhoven

De verbindende rol van project District E in Eindhoven

Eindhoven 70 mio 70.000 m2 Q4 2023 - Q4 2026
Het Stationsplein in Eindhoven wordt de komende jaren flink onder handen genomen. Ontwikkelaar Amvest, architectenbureau Powerhouse Company en landschapsarchitect ZUS wonnen in 2017 de besloten prijsvraag van de gemeente Eindhoven met hun visie voor ‘District E’ te Eindhoven. BESIX is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en hiermee verrijst in de skyline van de stad een gedifferentieerd woonprogramma met een breed scala van publieke en commerciële funties.

Hotspot waar wonen, werken en recreatie samenkomen

Het gebied van 70.000m2 belooft een multifunctioneel complex te worden, waar drie nieuwe torens van 170, 120 en 90 meter hoog ruimte zullen bieden aan zowel middenhuur- als sociale huur- en vrije sector huurwoningen. De onderste laag van de torens zal gebruikt worden voor horeca, winkels, uitgaansgelegenheden en kantoren. En zelfs voor parkeren is plek, want er wordt ondergronds een laag toegevoegd voor een parkeergarage. Hier zullen parkeerplekken, deelauto’s en fietsparkeren voor bewoners en gebruikers van het gebouw samenkomen.

Wat betreft de woongelegenheid, is er aan alle klassen van de maatschappij gedacht. Er zullen tussen de 600 en 800 nieuwe appartementen bij komen die passen binnen de sociale huur, de middenhuur en de vrije sector. Zo draagt District E zorg voor het groeiende woningtekort in Nederland. En in combinatie met de verschillende zakelijke en recreatieve functies in de torens, geeft het project een levendige toevoeging aan het leefklimaat van de stad. District E past bovendien zeer goed in de groeiende rol van Eindhoven als duurzame, innovatieve en economische ‘hotspot’ dankzij de flexibele architectuur en installatietechniek.

District E als multifunctionele schakel in Eindhoven

Het vernieuwde stationsplein zal dus verschillende functies vervullen voor onder meer werken, wonen en recreatie. Het ontwerp combineert architectuur en landschap met elkaar, om zo een publieke ruimte te creëren voor zowel voorbijgangers als bewoners. Veel groen, water, licht en frisse lucht zullen de boventoon voeren.

De drie torens krijgen een slanke uitstraling die naar beneden toe uitwaaieren, zodat er aansluiting op de bestaande openbare ruimte ontstaat en tegelijkertijd een nieuw stadsplein wordt afgebakend. De plintvolumes sluiten goed aan op het stationsgebouw en de diagonale as verbindt station Eindhoven met de Philipstoren. Zo wordt District E in Eindhoven een mooie schakel in het stadsgeheel.

Bouw & planning van District E Eindhoven

Wanneer het project afgerond is – naar verwachting eind 2026 – zal District E een lokaal icoon en herkenbaar silhouet voor en van Eindhoven zijn. Volgens de betrokken architecten kan het gebied zelfs een heus symbool worden voor de gehele Brainport Regio. Vanwege ingediende bezwaren bij de Raad van State heeft het project echter vertraging opgelopen, en zal de bouw van District E naar verwachting begin 2023 pas echt van start gaan.

Ondertussen wordt er door Besix Nederland nog hard gezocht naar de juiste man- en vrouwkracht om begin 2023 als ervaren werkvoorbereider bij te dragen aan dit prestigeuze project. Als werkvoorbereider verzorg jij zowel de technische als de organisatorische voorbereiding en ondersteun je tijdens de voorbereidende én uitvoerende fase van het project. Kortom: jij bent de ‘technische spin in het web’ en vervuld een onmisbare rol voor BESIX op het project District E.

Beschik jij over HBO werk- en denkniveau en heb je minimaal 5 jaar ervaring op binnenstedelijke complexe hoogbouwprojecten? Aarzel niet en neem direct contact met ons op. Wij koppelen je graag aan BESIX. Meer informatie over de openstaande vacature vind je op werkenbijvelox.nl.

Wil je ook helpen om project District E in Eindhoven te realiseren?

Velox draagt graag bij aan de werving van o.a. werkvoorbereiders en uitvoerders die beschikken over de juiste kennis, expertise en ervaring. Wil jij jouw vakkennis inzetten voor project District E? Neem dan direct contact met ons op. Tot snel!

Vraag informatie op over het project

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Arie Wallenburg Sales Consultant Bouwkunde
Arie Wallenburg