VELOX WINTERFEEST
Dag(en)
: :
HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
De hoogste woontoren in de Benelux: Zalmhaventoren Rotterdam
Home Oplossingen Projectenoverzicht De hoogste woontoren in de Benelux: Zalmhaventoren Rotterdam

De hoogste woontoren in de Benelux: Zalmhaventoren Rotterdam

De bouw van de hoogste woontoren in de Benelux; de Zalmhaventoren in Rotterdam. Dit toonaangevende project heeft niet alleen een hoogte van 215 meter, het bestaat ook nog eens grotendeels uit prefab elementen. Benieuwd naar de unieke werkwijze van dit project? Lees verder. 

IMPOSANTE SKYLINE
De Zalmhaventoren is een geduchte concurrent van de 165 meter hoge Maastoren op de Kop van Zuid. In 2019 heeft het Rotterdamse stadsbestuur besloten dat hoogbouw in het centrum voortaan maximaal 250 meter de lucht in mag. Even ter vergelijking; de Euromast is 185 meter hoog. Rotterdam is van origine de Nederlandse hoogbouwstad, de komst van de Zalmhaventoren zal verder bijdragen aan de imposante skyline. Echter, stelt het Rotterdamse bestuur in Hoogbouwvisie 2019 nu al dat de maximale hoogtelijn van de binnenstad dynamisch is en kan meegroeien met de tijd. 

Wil jij ook werken op toonaangevende projecten zoals de Zalmhaventoren in Rotterdam? Wat dacht je van Paleis het Loo in Apeldoorn of het nieuwe hoofdkantoor voor Booking.com in Amsterdam? Neem eens een kijkje tussen onze vacatures.


Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld