HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Zaankwartier
Home Oplossingen Projectenoverzicht Zaankwartier

Zaankwartier

Wormerveer 100 mio 100.000 m2 Q2 2024 - Q4 2027
Ontdek 'Zaankwartier', een veelbelovende nieuwe ontwikkeling op de locatie van de voormalige meelfabriek Meneba, waar geschiedenis en moderniteit samensmelten.
Dit project omvat de bouw van ongeveer 715 woningen, waaronder 210 koopappartementen, 105 grondgebonden koopwoningen en 400 huurappartementen, waarvan 198 bestemd zijn voor sociale huur. Deze diversiteit in woontypes zorgt voor een levendige en inclusieve gemeenschap.

Maar 'Zaankwartier' is meer dan alleen een woonproject. Het plan omvat ook het transformeren en verbouwen van de monumentale panden Silo Amerika en de Oude en Nieuwe Vlijt. Silo Amerika zal een unieke transformatie ondergaan tot een sfeervol hotel, terwijl de Oude en Nieuwe Vlijt getransformeerd worden tot karakteristieke woningen.

Naast de woon- en hotelfuncties biedt 'Zaankwartier' ook 7.400 m2 aan voorzieningen. Dit omvat kantoren, een supermarkt, diverse horecagelegenheden en andere commerciële ruimtes. Deze voorzieningen zullen niet alleen de bewoners van het Zaankwartier bedienen, maar ook bezoekers en de bredere gemeenschap aantrekken, waardoor een levendige en interactieve omgeving ontstaat.

'Zaankwartier' vertegenwoordigt een unieke combinatie van historisch erfgoed en hedendaags stadsleven. De locatie, rijk aan industriële geschiedenis, krijgt een nieuw leven ingeblazen waarbij de historische architectuur naadloos integreert met moderne ontwikkelingen. Dit project belooft een belangrijke impuls te geven aan de omgeving en zal een aantrekkelijke bestemming worden voor wonen, werken en ontspannen.

Vraag informatie op over het project

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Camilo Jansen Consultant Projectbegeleiding Bouwkunde
Camilo Jansen