VELOX WINTERFEEST
Dag(en)
: :
HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Y-Towers
Home Oplossingen Projectenoverzicht Y-Towers

Y-Towers

Een gebouwencomplex in Amsterdam-Noord dat bestaat uit een woontoren en een hoteltoren: de Y-Towers. Het in 2017 gestarte project is na lang stilgelegen te hebben in januari 2020 hervat. Gelukkig maar voor onze hoofdstad, want met 33 bouwlagen en een oppervlakte van 106 duizend vierkante meter geeft het multifunctionele complex een behoorlijke impuls aan de Amsterdamse Skyline en het gebied.

Eenvoud

Ondanks de complexiteit van het programma kenmerkt het ontwerp zich door een schijnbare eenvoud. De hoteltoren heeft heldere plattegronden met een simpele, repeterende constructie. Elke verdiepingsgang loopt aan één kant door tot de gevel waardoor er altijd daglicht en uitzicht zijn. De gangramen tekenen als verticale glasstroken scherp af in de strakke gevel en geven de toren een slank silhouet.

Het volledige dak wordt benut voor daktuinen. Eén daarvan is voor gemeenschappelijk gebruik door de bewoners van het gebouw, en één is via het wellness center toegankelijk voor hotelgasten en ander publiek.

Faciliteiten

De publieke functies, waaronder twee bars, het restaurant, de zalen en de hotellobby, zijn zichtbaar vanaf de straat. De twee grote zalen hebben een losse inrichting en een geluiddichte doos-in-doos constructie en zijn daardoor geschikt voor uiteenlopende evenementen zoals congressen, banketten en popconcerten. Een atrium biedt toegang tot de hotellobby en het zalencentrum. Het dak van het atrium heeft ruitvormige ramen met geïntegreerde verlichting, wat zowel overdag als ’s avonds een interessant beeld oplevert.

Werken op een project als deze? Bekijk onze vacatures, stuur een open inschrijving in, of neem contact op.

Vraag informatie op over het project

Y-Towers

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Lees ook

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld