HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Weespersluis in Weesp: Ruim, groen en waterrijk wonen
Home Oplossingen Projectenoverzicht Weespersluis in Weesp: Ruim, groen en waterrijk wonen

Weespersluis in Weesp: Ruim, groen en waterrijk wonen

Weesp
Het groene en waterrijke nieuwbouwproject Weespersluis in de Bloemendalerpolder ademt innovatie en integrale ontwikkeling. Het project zorgt voor veel werkgelegenheid aan de rand van de randstad en bovendien geven de ontwikkelaars een stevig antwoord op de woningnood in dit gebied.

Een centrale rol voor de natuur

Water en natuur spelen een belangrijke rol binnen dit project: slechts een derde van het gebied wordt daadwerkelijk bebouwd. Dit maakt het toekomstige bewoners mogelijk om te genieten van een heerlijk buitenleven en een constant vakantiegevoel.

In het midden van Weespersluis komt een centrale waterplas te liggen, ‘De Gouw’, van waaruit bewoners door een sluis met hun bootje of sloep richting Amsterdam, het Markermeer of de Loosdrechtse Plassen kunnen varen.

Landelijke villa’s met een Hollandse twist

Weespersluis wordt opgedeeld in drie deelgebieden, met elk hun eigen karakteristieke kenmerken en unieke stijl: Lanenrijk, Vechtrijk en Waterrijk. Verspreid over deze drie gebieden zullen zo’n 2900 woningen gebouwd worden met een typerende fin-de-siècle architectuur.

Lanenrijk kent een sterk tuinstad karakter met vele singles, lanen, parkstraatjes en groene hofjes. Vechtrijk heeft de uitstraling van een typisch classicistisch vestingstadje en bevat statige grachtenpanden, herenhuizen en ruime twee-onder-een-kapwoningen. De woningen in Waterrijk liggen voornamelijk aan het groen en op – of zelfs in! – het water.

Integrale gebiedsontwikkeling en vakmanschap

Het centraal gelegen Weesp is in tien minuten te bereiken vanuit Amsterdam en ligt dichtbij ‘t Gooi, de Vecht en de Loosdrechtse Plassen. Daarnaast worden er diverse openbare aanlegplaatsen gecreëerd, waardoor bewoners zich gemakkelijk over het water kunnen verplaatsen. Om dit project te realiseren, zijn diverse vakprofessionals ingezet binnen de bouwkunde, installatie- en civiele techniek. Het project wordt ontwikkeld door vijf verschillende ontwikkelaars met verschillende belangen, wat een grote uitdaging kan zijn tijdens deze integrale gebiedsontwikkeling.

Wil je ook helpen om project Weespersluis te realiseren?

Velox is bij dit project betrokken en zet bouwprofessionals in die beschikken over de juiste kennis, expertise en ervaring. Wil jij jouw vakkennis inzetten voor project Weespersluis of een vergelijkbaar project? Bekijk dan hier onze vacatures, stuur een open inschrijving in of neem direct contact met ons op. Tot snel!

Vraag informatie op over het project

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Camilo Jansen Consultant Projectbegeleiding Bouwkunde
Camilo Jansen