HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
The Valley: een vallei midden op de Zuidas
Home Oplossingen Projectenoverzicht The Valley: een vallei midden op de Zuidas

The Valley: een vallei midden op de Zuidas

Amsterdam 75 mio 75.000 m2 Q3 2017 - Q3 2021
Op de Amsterdamse Zuidas wordt aan het torencomplex Valley gebouwd. Met drie torens en een groen gevellandschap moet het dé nieuwe blikvanger van het gebied worden. Het complex kent een bruto vloeroppervlak van 75.000 vierkante meter, wordt tot 100 meter hoog en biedt ruimte voor woningen, kantoren en andere voorzieningen. 

Op de Beethovenstraat komen de nieuwste inzichten op het gebied van duurzaamheid, technologie en gezondheid samen in drie torens. Deze hebben een hoogte van respectievelijk 97 meter, 76 meter en 66 meter. Net als project Wonderwoods kent het ontwerp een overvloed aan groen. Samen met de natuurstenen afwerking en een binnentuin wordt het daarom ook wel de groene vallei genoemd. Die binnentuin bevindt zich op de onderste bouwlagen en is voor iedereen toegankelijk.

Imago Zuidas

De locatie heeft een internationaal karakter wegens de vele vestigingen van internationale en nationale organisaties. Daarnaast liggen zowel luchthaven Schiphol als de binnenstad van Amsterdam op een steenworp afstand.

De realisatie van Valley kenmerkt de ontwikkeling van het nieuwe imago van de Zuidas, dat de Gemeente Amsterdam aan het verbeteren is met multifunctionele bestemmingen en publieke ruimtes. Concreet is dit een gemengde stadswijk voor werken, verblijf en wonen. Over de laatstgenoemde sprak Architect en director Gideon Maasland met architectenweb en vertelde dat ''in een steeds verder individualiserende samenleving brengt een project als Valley mensen letterlijk bij elkaar.''

Faciliteiten

Vanaf de begane grond tot en met de zevende verdieping bevinden zich kantoren, ruimte voor cultuur, retail, horeca en de toegang tot de woontorens. Vanaf de achtste verdieping beginnen de woonlagen die ruimte bieden voor 196 appartementen variërend in grootte van 55 tot 700 vierkante meter. Tevens krijgt het complex een 3-laagse ondergrondse parkeerkelder voor 375 auto’s en 1.850 fietsparkeerplekken.

Betrokken partijen

  • Opdrachtgever: OVG Real Estate
  • Investeerder: RJB Group of Companies
  • Architect: MVRDV
  • Landschapsarchitect: Piet Oudolf, Deltavormgroep
  • Aannemer: G&S Bouw en Boele & Van Eesteren
  • Adviseur installaties: De Bosman Bedrijven
  • Adviseur bouwfysica: DGMR
  • Adviseur bouwkosten: BBN adviseurs

Lees hieronder verder ▽

Duurzaamheid


Het vele groen kenmerkt al de aandacht voor de realisatie van een duurzaam complex. Voor de realisatie van Valley Amsterdam is een heldere duurzaamheidsambitie gesteld: een certificering conform BREEAM-NL Excellent (4 sterren) voor de bouwdelen kantoor, winkel en bijeenkomstfunctie.

Tevens scoort het gebouw een energieprestatiecoëfficiënt van -0,30. De negatieve score betekent dat de energieopbrengst van het gebouw gemiddeld over een jaar groter is dan het energieverbruik. Valley haalt bovendien een 8 op de GPR Gebouw-schaal (een digitaal instrument om de duurzaamheid van een gebouw in kaart te brengen in alle fasen van een bouwproject door middel van rapportcijfers voor de thema's energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde).

Wil jij net als andere professionals van Velox werken op zo'n project? Bekijk dan eens onze vacatures of neem direct contact op.

Beeld: MVRDV

Werken op een project als deze?


Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld