HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Universiteitsbibliotheek Amsterdam: Complexe Uitdaging
Home Oplossingen Projectenoverzicht Universiteitsbibliotheek Amsterdam: Complexe Uitdaging

Universiteitsbibliotheek Amsterdam: Complexe Uitdaging

Dat het restauratie- en nieuwbouwproject van de Universiteitsbibliotheek Amsterdam (onderdeel van de Universiteit van Amsterdam) een enorme uitdaging is, kan niet onder stoelen of banken geschoven worden. En dat is nog een understatement. Zo is de aanvoer van het materiaal een hele opgave (namelijk over water); het project is technisch veel complexer dan van tevoren gedacht werd; de staat van de eeuwenoude panden blijkt slechter te zijn dan men had ingeschat; de gemeente stelt veel hoge monumentale eisen; de (bouw)markt heeft met hoge materiaalkosten te maken en uiteraard zitten hier ook nog eens vele extra kosten aan vast. Het totale kostenplaatje is door alle vertraging en problemen met 19 miljoen euro gestegen en ligt nu op 128 miljoen euro. De totale oppervlakte betreft 14.685 m2.

Meer dan een plek om te studeren

De nieuwe UB moet méér worden dan een plek voor studieboeken en lange studiesessies. Het wordt het hart van de UvA, dat dient als een ware ontmoetingsplek voor studenten. Bovendien worden er dankzij dit project unieke, karakteristieke en monumentale Amsterdamse panden behouden op een duurzame manier.

Waar de UvA graag duurzame gebouwen ziet met praktische ruimtes en een fijn verblijfsklimaat, wil de gemeente zoveel mogelijk monumentale, oude elementen van de gebouwen behouden en hoogwaardig herstel eisen van zeer verouderde balkons, gevels en kozijnen. Door de nog lopende discussie over deze conflicterende ambities riskeert het project om nog meer vertraging (en kosten) op te lopen, wat de UvA uiteraard probeert te voorkomen. Het UB project kent alleszins geen gemakkelijk verloop, maar het resultaat – een duurzaam, toekomstbestendige ontmoetingsplek – zal er absoluut mogen zijn.

Wil je ook helpen om het project Universiteitsbibliotheek Amsterdam te realiseren?

Velox is bij dit project betrokken en zet bouwprofessionals in die beschikken over de juiste kennis, expertise en ervaring. Wil jij jouw vakkennis inzetten voor het project Universiteitsbibliotheek Amsterdam of een vergelijkbaar project? Bekijk dan hier onze vacatures, stuur een open inschrijving in of neem direct contact met ons op. Tot snel!

Vraag informatie op over het project

Universiteitsbibliotheek Amsterdam: Complexe Uitdaging

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Paul van der Heiden Sales Consultant Bouwkunde
Paul van der Heiden