HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Tower Ten in Amsterdam: Comfort & Duurzaamheid
Home Oplossingen Projectenoverzicht Tower Ten in Amsterdam: Comfort & Duurzaamheid

Tower Ten in Amsterdam: Comfort & Duurzaamheid

De in de Amsterdamse Zuidas gelegen ‘Tower Ten’ – onderdeel van het World Trade Center Amsterdam – biedt een inspirerende werkomgeving voor verschillende huurders en wordt gekenmerkt door prachtige hoge ruimten, grote centrale ruimten, vele dakterrassen en bijzonder veel lichtinval dankzij de grote ramen van vloer tot plafond.

Tower Ten is ontworpen met het doel om gezonde werkplekken te creëren voor werknemers. Daarom is er bijzonder veel aandacht voor duurzaamheid, zuinigheid en algemene welzijn. Het gebouw is gebouwd volgens de nieuwste WELL Building Standards en werd een aantal jaar geleden nog bekroond met een 4 sterren BREEAM-certificaat Excellent.

Tower Ten wordt momenteel uitgebreid met 32.000 m2 aan een extra naastgelegen (tiende) torengebouw van 80 meter hoog en zeker 17.000 m2 van het bestaande kantoorgebouw in de D-toren wordt gerenoveerd. Unica is verantwoordelijk voor de technische installaties in Tower Ten en de D-Toren, en Unica Fire Safety legt de brandveiligheidsvoorzieningen in het nieuwbouwgedeelte aan. De totale aanneemsom betreft 50.000.000 euro.

Tower Ten: van alle gemakken voorzien

Tower Ten is zo ontworpen dat het niet alleen ruimte biedt aan bedrijven, maar ook aan hoogwaardige faciliteiten waar gebruik van gemaakt kan worden. Denk hierbij aan douchefaciliteiten, een ruime fietsenstalling, 4 dakterrassen, een parkeernorm met 1:150 m2 en zeker 1000 m2 aan vergaderruimten.

De ruimtes zullen tevens voorzien zijn van klimaatplafonds (metalen plafonds met watervoerende elementen, zodat warm of koud water kan stromen en het plafond fungeert als afgiftesysteem) en ledverlichting.

Zo weet Tower Ten een uiterst moderne werkomgeving te bieden met natuurlijk licht, schone lucht en een zuinige energievoorziening.

Een unieke rol voor Unica

Zoals gezegd legt Unica de hand op de technische installaties in Tower Ten en de D-Toren. Zo ontwikkelt en installeert Unica Building Projects de elektrotechnische, werktuigbouwkundige en sanitaire installaties. Unica Fire Safety is verantwoordelijk voor de brandveiligheid ens prinklerinstallaties, en Unica Datacenters verzorgt de installatie van alle connectiviteitsoplossingen en de netwerkinfrastructuur. Tot slot is Unica Building Automation verantwoordelijk voor de intelligente gebouwautomatisering.

Op dit moment is Unica op bij sommige bouwdelen nog bezig met de ruwbouwfase, en bij andere bouwdelen al begonnen aan de afbouwfase (zoals de infravoorzieningen, de klimaatplafonds en de verlichting).

Wil je ook helpen om het project Tower Ten in Amsterdam te realiseren?

Velox is bij dit project betrokken en zet bouwprofessionals in die beschikken over de juiste kennis, expertise en ervaring. Wil jij jouw vakkennis inzetten voor het project Tower Ten of een vergelijkbaar project? Bekijk dan hier onze vacatures, stuur een open inschrijving in of neem direct contact met ons op. Tot snel!

Vraag informatie op over het project

Tower Ten in Amsterdam: Comfort & Duurzaamheid

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Pieter Bongers Sales Consultant Bouwkunde
Pieter Bongers