HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
The Dutch Mountains
Home Oplossingen Projectenoverzicht The Dutch Mountains

The Dutch Mountains

Eindhoven 110 mio 54.200 m2 Q3 2024 - Q3 2027

In de bruisende omgeving van De Zaale, dichtbij de TU Eindhoven, verrijst een indrukwekkend nieuw multifunctioneel gebouw. Dit project belooft een belangrijke bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling en verrijking van de stad. Het combineert wonen, werken en ontspannen in een innovatieve en duurzame setting, en zal ongetwijfeld uitgroeien tot een van de meest iconische bouwwerken in de omgeving.
Het project bestaat uit twee torens van 130m en 102m hoog, die een nieuwe dynamiek aan de stad zullen toevoegen. Deze torens zullen dienen als een centrum voor diverse activiteiten en faciliteiten, waaronder ontmoetingsruimtes, winkels, horeca, een hotel met 160 kamers, 50 short stay huurappartementen, fitnessruimtes, een rooftop bar en een congresruimte.

Het gebouw biedt ook ongeveer 200 huurappartementen en verschillende kantoor- en werklocaties, die strategisch zijn verdeeld over de twee torens. De werklocaties zijn gepland in de onderste helft van beide torens en de lagere lagen als flexibele ruimtes en co-work spaces, wat een nieuwe standaard zet voor moderne werkplekken.

Het hotel, gelegen in de zuidwestelijke toren, biedt naast de hotelkamers ook short stay appartementen, ideaal voor tijdelijke bewoners of zakelijke reizigers. De drie onderste verdiepingen van het gebouw zijn bestemd voor een mix van horeca, sportfaciliteiten, winkels, vergaderruimtes, een exporuimte en een grote congreszaal. Deze veelzijdigheid maakt het gebouw tot een levendige ontmoetingsplaats voor zowel de lokale gemeenschap als bezoekers.

Een opvallend aspect van dit project is het gebruik van Cross-Laminated Timber (CLT) voor een groot deel van de bouw. Dit duurzame materiaal draagt niet alleen bij aan de ecologische voetafdruk van het gebouw, maar zorgt ook voor een unieke esthetische uitstraling.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Camilo Jansen Consultant Projectbegeleiding Bouwkunde
Camilo Jansen