HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Een verrijking van de skyline in Rotterdam: The CoolTower
Home Oplossingen Projectenoverzicht Een verrijking van de skyline in Rotterdam: The CoolTower

Een verrijking van de skyline in Rotterdam: The CoolTower

Rotterdam 130 miljoen 36.000 m2 Q2 2018 - Q2 2022
De beginselen van de indrukwekkende woontoren van 154 meter hoog die skyline van Rotterdam verrijkt zijn al te zien. Met de bouw van The CoolTower wordt een zee aan woonruimte in het midden van de stad gerealiseerd. Wij nemen je mee in het unieke bouwproces en alle uitdagingen die daarbij komen kijken.
Frank Pieterse is werkzaam als Projectleider voor Ballast Nedam. Zijn vorige project was de meest grote en moderne bakkerij van West-Europa. Hier heeft hij het hele ontwikkelingstraject en aanbestedingen gedaan en uiteindelijk de directievoering en toezicht op zich genomen. Daarna is hij via Building Heroes op dit project bij Ballast Nedam terecht gekomen.

WAT IS ER ZO UNIEK AAN DIT PROJECT?
Uniek is dit project zeker. Het ontwerp alleen al. De witte toren begint met een plint van zeven lagen en krijgt een opvallende middenkroon die de hoogte van andere woontorens in het centrum markeert. Door het gebruik van bandramen kunnen de bewoners op elke verdieping genieten van het uitzicht over Rotterdam.

KUN JE IETS VERTELLEN OVER DE CONSTRUCTIE VAN DE TOREN?
De constructie is in het werk gestort, maar veel onderdelen zijn prefab, waaronder de balkons. Die worden dan weer meegestort met de vloeren. En je hebt de prefab borstwering elementen. Het is dus eigenlijk een samengestelde gevel. Dat maakt de constructie zo bijzonder. De meeste torens worden gewoon veel simpeler opgebouwd.

TEGEN WELKE UITDAGINGEN LOPEN JULLIE AAN?
Dit project is om meerdere redenen uitdagend. Alleen logistiek gezien kan ik er al een aantal opnoemen. Rondom het project is het allemaal eenrichtingsverkeer. Daarnaast ligt er een school waar geen bouwverkeer langs mag komen, staat er een brandweerkazerne die niet gehinderd mag worden door bouwverkeer en de bouwwerkzaamheden én ligt hier vlak achter het oogziekenhuis, waar ze ooglaser operaties uitvoeren. Speciaal voor dat laatste hebben wij trillingsmeters geplaatst. Als die afgaan dan bellen wij direct met het ziekenhuis met de vraag of wij moeten stoppen met onze werkzaamheden of dat wij door kunnen gaan.
Onze collega’s van Rönesans hebben veel ervaring met het bouwen van high rises, er vindt dus veel kennisuitwisseling plaats. We zitten vaak samen om te kijken hoe we dingen anders kunnen doen of kunnen verbeteren. Inkoop-technisch heeft deze samenwerking ook voordelen. Zo werken we bijvoorbeeld samen met een Turkse gevelbouwer. Elke dag wordt een vast aantal puien geleverd en dat gaat natuurlijk niet vanuit Turkije. Om deze Just in Time leveringen mogelijk te maken, werken we met een Hub. De puien komen vanuit Turkije naar de Hub en vanaf de Hub gaan ze naar de projectlocatie.

Wij werken op dit project met twee kranen en houden ons daarbij aan de landelijke richtlijnen voor het werken met bouwkranen voor hoogbouw projecten. Zo heeft elke kraan een veiligheidszone (hijszone). In samenwerking met de gemeente kijken we naar de omgeving om de veiligheid zo goed als mogelijk te kunnen waarborgen.

APPARTEMENTENIn totaal worden er 284 appartementen gerealiseerd, verdeeld over de 2e tot de 50e verdieping. Er is keuze uit twee-, drie- of vier-kamerappartementen. Er worden er ook penthouses aangeboden, helemaal boven in de woontoren. Met woonoppervlakte tussen de 60 m2 en 360 m2 is er voor ieder wat wils. Daarnaast beschikt ieder appartement over een eigen balkon of terras oplopend tot 95 m2.

Vraag informatie op over het project

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

[

Frank Pieterse, Projectleider:

"Uniek is dit project zeker. Het ontwerp alleen al. De witte toren begint met een plint van zeven lagen en krijgt een opvallende middenkroon die de hoogte van andere woontorens in het centrum markeert. Door het gebruik van bandramen kunnen de bewoners op elke verdieping genieten van het uitzicht over Rotterdam."

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld