HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Stadskantoor Apeldoorn
Home Oplossingen Projectenoverzicht Stadskantoor Apeldoorn

Stadskantoor Apeldoorn

Apeldoorn 27.8 miljoen 26.000 m2
Bijna een kwart eeuw geleden werd de eerste steen van het Stadskantoor Apeldoorn gelegd. Hoog tijd voor vernieuwing dus! Het gebouw wordt duurzamer en energiezuiniger. Ook wordt de centrale entree verbouwd en komen er meer werkplekken. Duik je mee in de renovatie van ‘Het huis van de Stad’ in Apeldoorn?

In oktober 2017 werd bekend dat BAM Bouw & Techniek dit project gaat realiseren. BAM Bouw & Techniek is in Apeldoorn gevestigd en werkt met lokale onderaannemers, werknemers én Velox Professionals. Wethouder Johan Kruithof:

“Ik ben blij met deze volgende stap in de ontwikkeling van het Huis van de Stad, zeker ook omdat we een lokale aannemer het werk mogen gunnen. Dat is goed voor de werkgelegenheid en bedrijvigheid in Apeldoorn.”

Door het stadhuis te verbouwen kan de dienstverlening verbeterd worden en krijgen meer medewerkers in het stadhuis een werkplek. Het kantoor van het Activerium is daardoor niet meer nodig en de energierekening gaat hierdoor fors omlaag.

Een belangrijk vertrekpunt voor de renovatie van het stadhuis is duurzaamheid. Zo wordt het gebouw energiezuiniger gemaakt door zonnepanelen te plaatsen, LED-verlichting te gebruiken en het klimaatsysteem volledig te vernieuwen. Ook zet de BAM maximaal in op het hergebruik van materialen.

Zo wordt er gekeken welke gedemonteerde gebouwonderdelen in het nieuwe ontwerp opnieuw kunnen worden ingezet. De kosten voor de renovatie en inrichting zijn niet mild, zo’n 27,5 miljoen euro. Maar, volgens de gemeente gaan de huisvestingskosten als gevolg van de vernieuwing met drie ton per jaar omlaag.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld