HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Ruimte voor 1200 studenten op campus Lieven (Zuidblok)

Ruimte voor 1200 studenten op campus Lieven (Zuidblok)

De woningmarkt staat nog altijd flink onder druk. Vooral voor studenten en starters is het vinden van een woning een flinke opgave. En al helemaal in de randstad. Woonstichting De Key bouwt daarom in Amsterdam 1.200 woningen voor deze doelgroepen. Velox helpt daar in opdracht van hoofdaannemer Bot Bouw een handje aan mee.
OVER HET PROJECT

In 2015 startte het ontwerpproces om in de Delflandpleinbuurt in Amsterdam Nieuw-West nieuwe woningen te bouwen voor studenten en starters. Een stedelijke vernieuwing is nodig, vindt gemeente Amsterdam. De krapte op de woningmarkt is een logische reden voor het plan, mogen we aannemen.

Het project wordt gefaseerd uitgevoerd. Lieven wordt opgedeeld in 8 blokken.

Lieven 1

De bouw van het 20.800 m2 grote blok 1 startte in 2017 en werd in 2019 opgeleverd. Lieven 1 kent twee typen woningen: 175 zelfstandige woningen en 44 onzelfstandige woningen. Het principe van het eerste bouwblok is een aantal afzonderlijke gebouwen om de massaliteit en anonimiteit die veel van dit soort complexen kenmerken te vermijden.

Corridors, galerijen en portieken zonder liften en als afsluiting een gebouw met een binnenhof, zijn ingezet om het verschil in woonvormen te benadrukken. Het bouwblok bestaat daarmee eigenlijk uit een reeks ‘panden’ met ieder een eigen karakteristiek. Lieven 1 is voor internationale studenten en studenten uit Nederland van 18 tot en met 27 jaar.

Lieven 2 - 5

De volgende vier blokken worden samen gerealiseerd. Deze deelprojecten samen omvat de realisatie van 351 woningen, wederom voor studenten en starters. Echter, in Lieven 3 is er ook ruimte voor bedrijven en vrije sector huur. De 206 jongerenwoningen binnen Lieven 3 zijn bestemd voor jongeren van 23 tot en met 27 jaar. Hiervan zijn er 176 woningen met eigen voorzieningen en zijn er 30 onzelfstandige woningen met gedeelde voorzieningen.

Lieven 6 - 8

Project Lieven 6 omvat de realisatie van 113 sociale huurappartementen met een oppervlakte van 10.500 m2 en een aanneemsom van € 14 miljoen. Het blok heeft 5 tot 9 bouwlagen. Dit blok wordt in een keer gerealiseerd samen met Lieven 8, met nog eens 425 woningen.

De nieuwbouw van 90 huurappartementen, diverse gemeenschappelijke ruimtes en een hoogwaardige binnentuin. Dat is Lieven 7. Daarnaast zijn er fietsenstallingen en een ondergrondse parkeergarage aanwezig voor de bewoners van het gebouw. Opdrachtgever van dit blok is Rockfield Real Estate (voorheen IC Netherlands).

200 m2 gereserveerd voor ontmoetingen

Naast de realisatie van 1200 woningen, is er meer dan 200 vierkante meter gereserveerd voor bewoners om elkaar te ontmoeten. Lieven komt onder andere tot stand met BOT Bouw, KENK Architecten en Adams Bouwadviesbureau.

Ook bijdragen aan een project als deze?

Velox is bij dit project betrokken door de bijdrage van een bouwkundig Uitvoerder die via Velox op het project werkzaam is. Ook werken op projecten als deze? Bekijk onze vacatures, stuur een open inschrijving in, of neem contact op.

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Camilo Jansen