HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Nieuwbouw RIVM
Home Oplossingen Projectenoverzicht Nieuwbouw RIVM

Nieuwbouw RIVM

Utrecht 267 mio 80.000 m2 Q4 2017 - Q4 2023
Langs de A27 wordt op dit moment hard gewerkt aan een van de meest duurzame gebouwen van Nederland. Het project moet als voorbeeldfunctie gaan dienen op het gebied van duurzaam bouwen en duurzame exploitatie. Wij laten graag zien wat dit project verder inhoudt!
Het duurzame, groene gebouw waar het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) zich in zullen gaan huisvesten komt op het Utrecht Science Park te staan. Op het Utrecht Science Park bevinden zich onder andere de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum (UMC), en groeit mede door de komst van dit gebouw verder uit tot hét sciencepark in Nederland op het gebied van volksgezondheid en milieu.

EEN OPVALLEND GEBOUW
Het gebouw van ongeveer 80.000 vierkante meter en een hoogte van 80 meter en heeft een opvallende transparante toren van 18 verdiepingen. Het gebouw zal voor ongeveer tweederde deel uit kantoren en laboratoria gaan bestaan en daarmee 1676 werkplekken creëren. In september 2017 is het bouwproject al van start gegaan, maar door een trillingsprobleem is de bouwperiode verlengd. Het plan was om in het najaar van 2021 het nieuwe gebouw door maar liefst 2200 medewerkers te laten betrekken. Helaas is de bouw met vijftien maanden vertraagd en staat de oplevering nu gepland voor eind 2022. 

DUURZAAMHEID VOORAAN
Het gebouw is vormgegeven op een duurzame manier, in een groene huisvesting. Hierin dragen groenvoorzieningen binnen en buiten bij aan een fijne en gezonde beleving van het gebouw en haar omgeving. Deze beleving geldt ook voor het licht, ruimte en uitzicht. Het nieuwe gebouw voldoet voor maar liefst 94 procent aan de duurzaamheidskenmerken van BREEAM. BREEAM is dé integrale beoordelingsmethode om de duurzaamheid van gebouwen te meten.

Het is een gebouw van de toekomst, wat onder andere komt door de ruime verdiepingshoogte, robuuste constructieve opzet en gekozen installatietechnische systemen, opwekking en apparatuur.

Ook de koeling en verwarming van het gebouw zijn volledig energieneutraal, wat wil zeggen dat de benodigde energie zoveel mogelijk lokaal op duurzame wijze wordt opgewekt en geen CO2 wordt uitgestoten. Daarbij is er aan de bereikbaarheid met het openbaar vervoer, vervoersplannen, parkeerbeleid en andere mogelijkheden dan autogebruik gedacht. 

Wil jij ook werken voor toonaangevende projecten zoals het RIVM? Bekijk dan eens onze vacatures! 

Vraag informatie op over het project

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld