HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Renovatieproject Rosewood Hotel
Home Oplossingen Projectenoverzicht Renovatieproject Rosewood Hotel

Renovatieproject Rosewood Hotel

Amsterdam 22.000 m2 Q4 2020 - Q4 2023
Het voormalig Paleis van Justitie, gelegen aan de Prinsengracht 432-436 in Amsterdam, wordt momenteel omgetoverd tot een zeer luxe 5-sterren Rosewood Hotel. In dit bijzondere Rijksmonumentale pand van 22.000 m2 groot zal ruimte geboden worden aan zeker 133 hotelkamers, twee restaurants, vergaderzalen, een bar, terras, binnentuin en luxe spa met gym en zwembad. Het project is opgestart in 2020 en Velox is in de werkvoorbereiding bouwkunde bij dit project betrokken.

Een hotel met open deuren

De Rosewood hotelketen wordt inmiddels vertegenwoordigd in zestien landen en staat bekend om haar hoge kwaliteit, luxe en elegantie. Denk aan de bekende voorbeelden van het Carlyle Hotel in New York en Hotel de Crillon in Parijs. Rosewood Amsterdam zal het elfde hotel van Rosewood in Europa worden.

Elk Rosewood hotel is echter wel zeer uniek, omdat de invulling ervan aangepast wordt aan de plek waar het hotel staat en de bewoners in de omgeving. Vandaar het bijbehorende motto “Sense of Place”. In het geval van het nieuwe Amsterdamse Rosewood Hotel betekent dit dat het gebouw toegankelijk zal zijn voor alle Amsterdammers, die gebruik kunnen maken van het zwembad, de binnentuin, het restaurant en de sportfaciliteiten.

Verschillende betrokken partijen

Het voormalig Paleis van Justitie is gekocht door CTF Amsterdam BV. Deze partij – en tevens de opdrachtgever – neemt de restauratie en renovering van het gebouw op zich, en tovert deze om tot een luxe hotel. Zodra het hotel geopend is, valt de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse operatie onder Rosewood zelf.

Verder werken verschillende architectenbureaus mee aan dit ambitieuze renovatieproject, te weten: Kentie en Partners Architekten (achterkant van het hotel), Studio Piet Boon (openbare ruimtes), Deltavormgroep (binnentuinen) en Archer Humphreys Architects (hotelkamers). De realisatie van het project valt onder de hoede van Slokker Bouwgroep vestiging Almere. Bij dit project zijn ook twee Velox professionals in de werkvoorbereiding bouwkunde betrokken, in samenwerking met Slokker, die tevens onze klant is.

Status en verwachting van Rosewood Amsterdam

Het renovatieproject is, na zorgvuldige voorbereiding, in september 2020 opgestart. Inmiddels is het funderingsherstel aan de zuidkant, bij de Leidsestraat en aan de Lange Leidsedwarsstraat, volledig afgerond. Asbest is verwijderd, twee keldervloeren zijn gestort en de kabels en leidingen zijn verlegd of vervangen waar nodig. Begin 2022 zijn de gevels gerenoveerd aan de Prinsengracht en werden de kozijnen voorzien van modern, zeer duurzaam glas. Ook is de voorbereiding in gang gezet om “Sustainable Energy” door te voeren, bijvoorbeeld door middel van een warmtepompinstallatie. Tot slot zullen ook de daken vernieuwd worden.

Zodra alle elementen van de buitenrenovatie voltooid zijn, zal de laatste anderhalf jaar besteed worden aan de binnenrenovatie: het realiseren van de hotelkamers, vergaderruimtes, restaurants, etcetera. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn bouwprofessionals die van aanpakken weten onmisbaar.

Vraag informatie op over het project

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Nino Klieverik