HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Renovatie VRIJDAG: het huis van de amateurkunst in Groningen
Home Oplossingen Projectenoverzicht Renovatie VRIJDAG: het huis van de amateurkunst in Groningen

Renovatie VRIJDAG: het huis van de amateurkunst in Groningen

Groningen 37 mio 7.000 m2 Q1 2024 - Q1 2026
Het ambitieuze project van VRIJDAG, bekend als 'het huis van amateurkunst', markeert een opwindende fase in hun ontwikkeling. Met het oog op efficiëntie en effectiviteit verhuist VRIJDAG van drie verschillende locaties naar één geïntegreerde locatie aan de Sint Jansstraat.
Dit project omvat zowel nieuwbouw als renovatie, waarbij een deel van het bestaande bouwblok wordt gesloopt en vervolgens opnieuw wordt opgebouwd over een oppervlakte van 5600 m². Dit stelt VRIJDAG in staat om moderne en functionele ruimtes te creëren die volledig zijn afgestemd op hun behoeften.

Bijzonder aan dit project is de zorgvuldige renovatie van bestaande rijksmonumenten. Deze gebouwen worden niet alleen verbouwd en gerenoveerd, maar ook verduurzaamd, wat aantoont dat VRIJDAG niet alleen investeert in hun artistieke en culturele doelen, maar ook in duurzaamheid en behoud van erfgoed.

Een optioneel aspect van dit project omvat het historische pand aan het Martinikerkhof nummer 11. Hier wordt overwogen om dit rijksmonument om te vormen tot een kantoorruimte, wat getuigt van het respect voor het verleden terwijl het zich richt op de toekomst.

Door deze inspanningen positioneert VRIJDAG zichzelf als een moderne culturele en artistieke hub, waarin traditie en innovatie harmonieus samenkomen. Het project draagt bij aan de groeiende cultuur van vernieuwing en ontwikkeling in de stad.

Vraag informatie op over het project

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld