HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Renovatie en restauratie 100-jaar oud museum in volle gang
Home Oplossingen Projectenoverzicht Renovatie en restauratie 100-jaar oud museum in volle gang

Renovatie en restauratie 100-jaar oud museum in volle gang

Het in 1922 gebouwde museum Kam in Nijmegen ondergaat een renovatie en restauratie. Het museumgebouw was niet meer in een goede staat en niet toekomstbestendig. Daar wil Provincie Gelderland, opdrachtgever van het project, wat aan veranderen. WAM&VanDuren heeft het project aangenomen en WSi techniek is verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties.

Een lange en rijke geschiedenis samengevat

Rotterdamse ondernemer Gerard Marius Kam (1836-1922) verhuisde in 1897 naar Nijmegen en werd amateurarcheoloog. In de 20 jaar daarna bezat hij steeds meer archeologische voorwerpen. In 1919 schonk hij zijn collectie aan de staat en liet hij op eigen kosten een museumgebouw in Nijmegen bouwen, waarin de collectie werd ondergebracht 

De eerste steen voor de bouw van het museum werd gelegd in 1920. Twee jaar later was het af. Maar heel lang heel bleef het niet. Het museumgebouw werd in de Tweede Wereldoorlog beschadigd, en het kon pas in 1951 weer opengaan. Het rijk behield de collectie toen nog 36 jaar, waarna in 1987 de provincie Gelderland het in handen kreeg.

In diezelfde periode, de jaren tachtig en negentig, vinden er (bouw)technische aanpassingen en energetische verbeteringen plaats, zoals het vervangen van vloeren en ramen. Maar het meest ingrijpende deel van het project destijds was wel het uitdiepen van een deel van het souterrain om archeologische depotruimten te creëren.

In de jaren 10 van deze eeuw werd duidelijk dat het pand aan vernieuwing toe was. In de zomer van 2019 waren de plannen van de provincie om het pand te restaureren en renoveren rond. De verwachte oplevering staat gepland in juni 2022.

Ook bijdragen aan een project als deze?

Velox is bij dit project betrokken door de bijdrage van een Engineer W die via Velox op het project werkzaam is. Ook werken op projecten als deze? Bekijk onze vacatures, stuur een open inschrijving in, of neem contact op.

Vraag informatie op over het project

Renovatie en restauratie 100-jaar oud museum in volle gang

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Camilo Jansen Consultant Projectbegeleiding Bouwkunde
Camilo Jansen