HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Schiphol A-pier
Home Oplossingen Projectenoverzicht Schiphol A-pier

Schiphol A-pier

Schiphol 80.000 m2
Het tekort aan goed verbonden gates op Schiphol zal worden opgelost door de bouw van een nieuwe pier: de A-pier. Een project van formaat, de nieuwe pier zal maar liefst 400 meter lang zijn en plaats bieden aan tien vliegtuigen! Wij geven je een overzicht van het project.
De aanleiding voor de bouw van dit nieuwe project is de flinke passagiersgroei op Schiphol. Inmiddels verwelkomt Schiphol namelijk zo’n 14 miljoen reizigers per jaar. Met de komst van de A-pier hoeven minder reizigers met de bus naar het vliegtuig gebracht worden. De nieuwe pier zal drie verdiepingen tellen, waardoor de verschillende passagiersstromen elk hun eigen ruimte hebben. Deze verdiepingen zullen daarnaast plaats maken voor speelplaatsen voor kinderen en een grote variëteit aan zitplekken en wachtmogelijkheden bieden. Dit maakt reizen nog leuker!

In 2018 is de bouw van dit gigantische project van staat gegaan, en in 2020 staat de opening gepland! Met de komst van de nieuwe pier zullen er acht nieuwe gates bijkomen: vijf gates voor kleinere, zogeheten ‘narrow-body’ vliegtuigen aan de noordzijde en drie gates voor grotere, ofwel ‘wide-body’ vliegtuigen aan de zuidzijde. Later komen er nog twee wide-body gates bij aan de zuidzijde van de nieuwe pier.

INSPIREREND DESIGN
De nieuwe pier is open en transparant, met onder andere enorme vides die de verdiepingen flink verbinden. De vides zijn ingericht met levend groen dat tot de bovenste etage doorgroeit. Het interieur bestaat uit vele kunstwerken en Nederlandse designklassiekers. Een inspirerende omgeving dus! Bij de nieuwe A-pier zal geen toegankelijk terras voor het publiek worden gecreëerd, maar door de grote geïnstalleerde ramen kunnen de passagiers goed naar buiten kijken. Wel staat er gepland dat er een groot binnenplein met bomen, restaurantjes en winkels komt.
Tijdens de bouw van de nieuwe A-pier staat duurzaamheid in elke fase centraal. De A-pier heeft voor de duurzame bouw het internationaal erkende Leadership in Energy Environmental (LEED) Gold-certificaat behaald. Dit komt onder meer door de materiaaltoepassingen en de modulaire opzet.

Er wordt gebruik gemaakt van biomateriaal, isolerend glas en de daken worden voorzien van zonnepanelen. Er worden zelfs materialen hergebruikt, echt een duurzame aanpak dus! Een voorbeeld hiervan is het plafond dat gemaakt wordt van gerecycled kunststof.

Wil jij ook op toonaangevende projecten zoals de A-pier op Schiphol werken? Bekijk dan eens onze vacatures!

Vraag informatie op over het project

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld