HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Paleis het Loo

Paleis het Loo

Museum Paleis het Loo wordt volledig gerenoveerd en verbouwd. Het Paleis biedt straks ruimte aan maar liefst 500.000 bezoekers per jaar. Benieuwd wat er allemaal gaat veranderen? Lees dan verder. 
OVER HET PROJECT

Museum Paleis het Loo in Apeldoorn is een van dé culturele hotspots van Nederland. Een drukbezochte plek die nodig aan vernieuwing toe is. Er vindt er zowel een renovatie als verbouwing plaats. De technische installaties, klimaatinstallaties en asbestsanering worden vervangen. Maar dat niet alleen, er vindt een ondergrondse uitbreiding plaats waarbij er meer ruimte wordt gecreëerd voor wisseltentoonstellingen. Hierdoor kan de enorme collectie die het museum bezit beter gepresenteerd worden aan haar bezoekers.

EEN LOGISCH GEHEEL
Op 8 januari 2018 is de verbouwing en vernieuwing van het Paleis al van start gegaan. In drie jaar tijd worden onder andere de entreehal en paleisvertrekken volledig heringericht. Ook klopt het totaal plaatje straks weer, de tuinen, stallen en het paleis zijn logisch ingericht en sluiten op elkaar aan. Het ontwerp van KAAN Architecten uit Rotterdam geeft een logische plek aan alle functies en ruimtes, behoudt tegelijkertijd de uitstraling die een toonaangevend project als dit zou moeten hebben. In totaal wordt er 5.000 vierkante meter extra aan vloeroppervlak gerealiseerd waarvan 850 vierkante meter is bestemd voor de wisseltentoonstellingen. Ook komen er acht extra bezoekersliften, waardoor alle (maximaal) 700 bezoekers zich gemakkelijk door het museum kunnen manoeuvreren.

500.000 BEZOEKERS PER JAAR
In 1984 werd het Paleis gebouwd, op dat moment trok het Paleis ongeveer 150.000 bezoekers per jaar. Tegenwoordig ligt dit rond de 350.000 bezoekers per jaar. Na de aanpassingen zouden er per jaar 500.000 personen het Paleis kunnen bezoeken. In totaal zal de verbouwing en renovatie van het Paleis ongeveer 123 miljoen euro gaan kosten. 

Wil jij ook werken op toonaangevende projecten zoals Paleis het Loo in Apeldoorn? Wat dacht je van de Zalmhaventoren of het nieuwe hoofdkantoor voor Booking.com in Amsterdam? Neem eens een kijkje tussen onze vacatures.

Wil jij bijdragen aan dit project?

Wij zijn constant in gesprek met de partners van dit project en monitoren nauwkeurig welke functies er beschikbaar komen. WIl je graag bijdragen aan dit project? Vul dan het formulier hieronder in en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. 

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld