HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Paleis het Loo
Home Oplossingen Projectenoverzicht Paleis het Loo

Paleis het Loo

Apeldoorn 123 mio 5.000 Q1 2018 - Q1 2023
Paleis Het Loo, een iconisch paleis in Nederland, wordt momenteel gerenoveerd om de historische charme te behouden en te versterken. Het project omvat de restauratie van zowel het paleis als de tuinen. Het paleis, dat dateert uit de 17e eeuw, is al jarenlang een populaire attractie voor toeristen en liefhebbers van geschiedenis en architectuur.
De bouwwerkzaamheden omvatten een brede scala aan renovatiewerkzaamheden. Er werd begonnen met het herstel van de gevels van het paleis en de aanpak van lekkages en andere schade. Ook werden er nieuwe installaties geïnstalleerd om de veiligheid te verbeteren en het comfort van de bezoekers te garanderen. Daarnaast werden er verschillende kamers gerenoveerd, waaronder de balzaal, de audiëntiezaal en de keuken.

De renovatie van de tuinen was ook een belangrijk onderdeel van het project. De tuinen van Paleis Het Loo staan ​​bekend om hun prachtige ontwerp en het was belangrijk om de originele ontwerpen te behouden. Er werden nieuwe paden aangelegd en bomen en planten werden verplaatst om de oorspronkelijke ontwerpen te herstellen. Ook werden er nieuwe waterpartijen aangelegd om het paleis een nog majestueuzere uitstraling te geven.

De renovatie van Paleis Het Loo heeft meer dan drie jaar geduurd en heeft het paleis veranderd in een nog indrukwekkendere bezienswaardigheid. De renovatie was echter niet zonder uitdagingen. Zo waren er bijvoorbeeld beperkingen vanwege het historische karakter van het gebouw en de beperkte ruimte in de tuinen. Er moest dus zorgvuldig worden gepland om de renovatie succesvol te laten verlopen.

De renovatie van Paleis Het Loo is een belangrijke stap in het behoud van het cultureel erfgoed van Nederland en in het behoud van de historische architectuur en tuinontwerp. Het gerestaureerde paleis is nu weer open voor het publiek en biedt bezoekers de mogelijkheid om de rijke geschiedenis en cultuur van Nederland te ontdekken en te ervaren.


500.000 BEZOEKERS PER JAAR

In 1984 werd het Paleis gebouwd, op dat moment trok het Paleis ongeveer 150.000 bezoekers per jaar. Tegenwoordig ligt dit rond de 350.000 bezoekers per jaar. Na de aanpassingen zouden er per jaar 500.000 personen het Paleis kunnen bezoeken. In totaal zal de verbouwing en renovatie van het Paleis ongeveer 123 miljoen euro gaan kosten. 

Wil jij ook werken op toonaangevende projecten zoals Paleis het Loo in Apeldoorn? Wat dacht je van de Zalmhaventoren of het nieuwe hoofdkantoor voor Booking.com in Amsterdam? Neem eens een kijkje tussen onze vacatures.

Vraag informatie op over het project

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld