HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Oostenburg: de stadswijk aan het water in Amsterdam

Oostenburg: de stadswijk aan het water in Amsterdam

Er herrijst in het oostelijk deel van het centrum van Amsterdam een nieuwe stadswijk in het water, met hoogwaardige architectuur en industriële sfeer. 
OVER HET PROJECT

Oostenburg wordt de komende jaren ontwikkeld tot een nieuwe stadswijk met ongeveer 1800 woningen. Er komt een mooie mix van sociale, middensegment en vrije sector huurwoningen, koopappartementen, zelfbouwwoningen, ontspanningsplekken en horeca en bedrijvigheid. De historische kern van Oostenburg blijft bewaard, in de vorm van de 19e-eeuwse Van Gentdhallen, de monumentale Werkspoorhal, de oude kademuren en de iconische blauwe kraanbokken van Werkspoor.

VARIA AAN WONINGEN
Zoals bij velen bekend, is de ruimte in de binnenstad van Amsterdam bijna op. Oostenburg is daarmee een van de laatste plekken waar woningen gebouwd kunnen worden. De woningen geven het typisch Amsterdams beeld weer: diversiteit. De panden hebben verschillende hoogten en dieptes en wordt er tevens gebruik gemaakt van duurzame materialen als baksteen, beton, staal en hout. Nog een opmerkzaam punt: de wijk wordt ingericht op voetgangers en fietsers, de auto is hier écht te gast.


WERKSPOORHAL: DE BLIKVANGER
Oostenburg is van oudsher een werkeiland. Op dit moment is de buurt vooral bekend vanwege populaire horecagelegenheden als Rosa & Rita en Roest. En vanwege het INIT-gebouw, waarin onder andere de redacties van Het Parool en de Volkskrant zijn gevestigd. Blikvanger is en blijft de Werkspoorhal. In dit gebouw met kathedraal-achtige afmetingen werden ooit machines en scheepsmotoren gemaakt. Straks zullen zich er allerlei bedrijven en horeca vestigen. 

Wil jij werken op spraakmakende projecten zoals Oostenburg? Wat dacht je van Hart van Zuid in Rotterdam of de Galaxy Tower in Utrecht? Neem eens een kijkje tussen onze vacatures

Wil jij bijdragen aan dit project?

Wij zijn constant in gesprek met de partners van dit project en monitoren nauwkeurig welke functies er beschikbaar komen. WIl je graag bijdragen aan dit project? Vul dan het formulier hieronder in en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. 

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld