Noord/Zuidlijn

De eerste schop ging al in 2003 de grond in. Indien alles volgens plan zou verlopen zou de nieuwe metrolijn vanaf 2011 in gebruik genomen moeten worden. Helaas deden zich diverse tegenvallers voor, wat overigens bij projecten van dergelijk formaat bijna onontkoombaar is.  
OVER HET PROJECT

Het openbaar vervoer in Amsterdam raakte overvol. Niet gek met ruim 800.000 inwoners in de stad. De trams en bussen konden de verwachte reizigersstromen niet aan en ook de binnenstad kon niet nóg meer trams en bussen kwijt. Genoeg aanleiding om dit project, de Noord/Zuidlijn, uit de startblokken te laten schieten.

De eerste schop ging al in 2003 de grond in. Indien alles volgens plan zou verlopen zou de nieuwe metrolijn vanaf 2011 in gebruik genomen moeten worden. Helaas deden zich diverse tegenvallers voor, wat overigens bij projecten van dergelijk formaat bijna onontkoombaar is. Hierdoor is de bouw meerdere malen vertraagd. In juli 2018 is de Noord/Zuidlijn die reizigers in slechts 16 minuten van Amsterdam Noord naar Amsterdam Zuid brengt dan eindelijk geopend.

De Noord/Zuidlijn is bijna 10 kilometer lang en loopt grotendeels ondergronds. De metrolijn moet dagelijks zo’n 121.000 reizigers vervoeren en onderweg worden er acht verschillende nieuwgebouwde metrostations gepasseerd.

Velox heeft aan dit project bijgedragen door de volgende expertises te leveren:

  • Cost Deskundige
  • Projectleiders
  • Uitvoerders
  • Contractmanagement
  • Werkvoorbereiders
  • Engineers
  • Modelleurs
Bijdragen aan dit project?

Vul het formulier hieronder in en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Bekijk andere cases

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld