HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Nikhef in Amsterdam: een logistiek bijzondere puzzel
Home Oplossingen Projectenoverzicht Nikhef in Amsterdam: een logistiek bijzondere puzzel

Nikhef in Amsterdam: een logistiek bijzondere puzzel

Het in het Amsterdamse Science Park gelegen Nikhef – nationaal Instituut voor subatomaire fysica – is al sinds het voorjaar van 2021 bezig met een groots renovatieproject. Daarbij heeft het de hulp ingeschakeld van JHK Architecten, Deerns en Aronsohn Constructies.

Een schonere en meer zichtbare indeling

Het ontwerp maakt gebruik van de bestaande robuustheid van het pand en houdt deze zoveel mogelijk in stand. De indeling van het gebouw verandert echter wel, en er wordt meer ruimte gecreëerd voor uitwisselingen en interactie. Er zullen nieuwe zonweringen geïnstalleerd worden en de entree wordt verplaatst naar de zuidkant van het gebouw. Voortaan zal deze entree dan ook zichtbaar zijn vanaf de hoofdas van het Science Park. De binnentuin zal overdekt worden en ruimte bieden aan onder andere exposities, vergaderingen en ontmoetingen.

Ook de fijnmechanische werkplaats wordt aangepast, op zowel het gebied van de technische infrastructuur als de ruimtelijke indeling. De werkplaats bevat twee serverruimtes, die zich richten op enerzijds de verbindingen leggen en anderzijds het uitvoeren van berekeningen. Er komt tevens een nieuwe meetruimte en basisvoorzieningen als lucht- en geluidskwaliteit worden volledig vernieuwd en verbeterd naar de huidige maatstaven. Dat betekent een schonere werkomgeving voor de werknemers binnen Nikhef.

Een logistieke puzzel: 13.500 m2 aan renovatiegebied

Deze renovatie is een grote, logistieke puzzel die veel uitdagingen met zich meebrengt. Diverse afdelingen moeten verhuizen, oude materialen moeten een nieuwe bestemming krijgen en er moet adequate informatie uitwisseling plaatsvinden tussen diverse partijen. Het totale renovatiegebied bedraagt 13.500 vierkante meter en wordt (mede) daarom in verschillende fases aangepakt. Tegelijkertijd blijft het gebouw zoveel mogelijk in gebruik. Naar verwachting zal het nog twee jaar duren voordat de renovatie afgerond is.

Wil je ook helpen om project Nikhef te realiseren?

Velox is bij dit project betrokken en zet bouwprofessionals in die beschikken over de juiste kennis, expertise en ervaring. Wil jij jouw vakkennis inzetten voor project Nikhef of een vergelijkbaar project? Bekijk dan hier onze vacatures, stuur een open inschrijving in of neem direct contact met ons op. Tot snel!

Vraag informatie op over het project

Nikhef in Amsterdam: een logistiek bijzondere puzzel

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Pieter Bongers Sales Consultant Bouwkunde
Pieter Bongers