HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Nieuw & duurzaam distributiecentrum op 160 duizend m2 grond
Home Oplossingen Projectenoverzicht Nieuw & duurzaam distributiecentrum op 160 duizend m2 grond

Nieuw & duurzaam distributiecentrum op 160 duizend m2 grond

Almere 33 mio 55.000 m2 Q3 2020 - Q4 2021
Lidl bouwt sinds het derde kwartaal van 2020 aan een nieuw en duurzaam distributiecentrum in Almere. Dit doet zij op 160 duizend vierkante meter, waarvan het gebouw 55.000 vierkante meter beslaat. Op 23 september 2020 werd hier het startsein voor gegeven.

Het distributiecentrum van Lidl verhuist van Zwaag, nabij Hoorn, naar Almere. De reden? Er was niet genoeg ruimte meer in het complex in Zwaag. Op de nieuwe locatie heeft het vloeroppervlak de grootte van 7,5 voetbalvelden en het perceel maar liefst 25. Het centrum krijgt 185 dok-deuren voor het laden en lossen en wordt gebouwd op 13 duizend heipalen.

Een doorslaggevende factor om naar Almere te gaan is de locatie geweest. Vanuit Almere kunnen ze makkelijk alle kanten op. Het is niet voor niets de nummer 4 Logistieke hotspot van Nederland.


7 duizend zonnepanelen, aardgasvrij en LED verlichting

Lidl geeft de regio een nieuwe impuls op het gebied van duurzame utiliteitsbouw. Het bedrijf heeft al meerdere distributiecentra gebouwd die tot de duurzaamste van Europa behoren. Degene in Almere past perfect in het rijtje.

Het dak krijgt 7 duizend(!) zonnepanelen, waarbij niet-gebruikte energie wordt opgeslagen om later te gebruiken. Samen leveren de panelen een besparing op van 1.040 ton aan CO2 uitstoot. Ook gebruikt het gebouw geen aardgas, wat een aanvullende besparing oplevert van 223 ton CO2. Daarnaast is alle verlichting 100 procent LED en zal het alleen aangaan als de bewegingssensoren beweging detecteren. Tenslotte zal regenwater gebruikt worden voor de toiletten en de beregening van de groenvoorziening.

Dit zijn de voornaamste reden dat het pand met een duurzaam karakter het BREEAM Outstanding certificaat krijgt.

BREEAM

BREEAM-NL is de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Het staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Met deze methode kunnen projecten worden beoordeeld op integrale duurzaamheid.

Met de bouw bereikt de supermarktketen in 2021 een nieuwe mijlpaal door een oppervlakte van 100.000 M2 aan zonnepanelen geïnstalleerd te hebben op haar gebouwen. Verder worden nieuwe filialen standaard met energielabel A++++ opgeleverd.

300+ nieuwe banen

Eind september 2020 is de bouw van het nieuwe dc van start gegaan en in 2022 moet het operationeel zijn. Dan zullen de filialen in Noord-Holland, Flevoland en een deel van Utrecht vanuit Almere worden bevoorraad.

Het nieuwe distributiecentrum gaat tussen de 300 tot 350 banen opleveren. En dat is nog exclusief betrokken partijen zoals Velox die het complex helpen bouwen en er installaties in installeren.

Ook werken op projecten als deze? Bekijk onze vacatures, stuur een open inschrijving in, of neem contact op. Bekijk hier alle projectartikelen

Vraag informatie op over het project

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Nino Klieverik Consultant Installatietechniek
Nino Klieverik