VELOX WINTERFEEST
Dag(en)
: :
HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Oplossingen Projectenoverzicht Een gloednieuwe rechtbank in Amsterdam: NACH

Een gloednieuwe rechtbank in Amsterdam: NACH

De Amsterdamse Zuidas heeft een gloednieuwe rechtbank aan de Parnassusweg gekregen. Deze beschikt over meer dan 47 duizend vierkante meter aan kantoren, zittingszalen, verhoorkamers en gehechtengebied, verdeeld over tien lagen. Dagelijks werken er 1.000 rechtbankmedewerkers en 200 medewerkers van ketenpartners in het gebouw. De nieuwe huisvesting gaat met de grote gebruiks- en belevingswaarde voor het optimaal en professioneel laten functioneren van de rechtspraak zorgen, aldus het consortium NACH (New Amsterdam Court House), die in april 2016 de aanbesteding voor het nieuwe complex won.

Waar consortium dpcp (Du Prie Bouw en Cepezed) de opdracht binnenhaalde voor de tijdelijke rechtbank, is NACH binnen het nieuwbouwproject verantwoordelijk geweest voor het ontwerp, de bouw, de financiering, het onderhoud en de exploitatie. Het contract heeft een waarde van ruim 235 miljoen euro gehad. NACH is een samenwerking tussen Macquarie Capital, ABT, DVP en KAAN, Heijmans en Facilicom.

Architectuur

Dat de rechtspraak een publieke zaak van het hoogste belang is moest volgens KAAN Architecten centraal staan in het ontwerp. De benedenverdiepingen hebben dan ook grote ramen die zorgen voor meer transparantie, toegankelijkheid en een verbinding tussen stad en rechtspraak. De Rechtbank is er een met veel natuur. Zo heeft het gebouw bomen, bloemen en planten in echte tuinen. Ook staan er op het plein houten banken en is er een vijver. Op die manieren wordt de boodschap goed overgebracht dat de rechtbank als een efficiënte organisatie midden in het dagelijks leven staat.

Wil jij ook werken op toonaangevende projecten zoals NACH? Bekijk dan eens onze vacatures!

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld