HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Merwede C: ca. 1060 woningen en 18.000 m2 voorzieningen
Home Oplossingen Projectenoverzicht Merwede C: ca. 1060 woningen en 18.000 m2 voorzieningen

Merwede C: ca. 1060 woningen en 18.000 m2 voorzieningen

Utrecht 130 mio 110.000 m2 Q4 2024 - Q1 2030
In de opkomende stadswijk 'Merwede', gelegen tussen de Europalaan, de Beneluxlaan, het Merwedekanaal en de Koningin Wilhelminalaan, zal het voormalige terrein van drukkerij Roto Smeets getransformeerd worden tot een levendige en duurzame gemeenschap. Het project, genaamd 'Merwede C' en gelegen in deelgebied 5 op de locatie Rotor S, omvat de bouw van ongeveer 1060 woningen en circa 18.000 m2 aan voorzieningen.
De nieuwe stadswijk zal een diverse mix van woningen bieden, waaronder huur- en koopwoningen, om tegemoet te komen aan verschillende woonbehoeften. Daarnaast worden er diverse voorzieningen gerealiseerd, zoals een buurt- en jongerencentrum, een gezondheidscluster, een kinderdagverblijf, kantoorruimtes, een sportschool, horecagelegenheden en commerciële ruimten. Deze voorzieningen dragen bij aan een levendige en dynamische omgeving waar bewoners kunnen wonen, werken en ontspannen.

Het project wordt in vier fases (blokken) gebouwd, waarbij de eerste fase (blok 8) zal bestaan uit 530 huur- en koopwoningen. Een belangrijk aspect van het project is de duurzaamheid, waarbij de gebouwen voldoen aan de BENG (bijna energie neutrale gebouwen) normen. Hiermee wordt gestreefd naar een minimaal energieverbruik en een maximale efficiëntie op het gebied van energiegebruik en -opwekking.

Het bestemmingsplan voor het project is eind februari 2022 goedgekeurd door de gemeenteraad, waardoor de ontwikkeling van deze nieuwe stadswijk van start kan gaan. 'Merwede C' belooft een bruisende en duurzame gemeenschap te worden, waar bewoners kunnen genieten van hoogwaardige woningen en een breed scala aan voorzieningen in een groene en moderne omgeving.

Vraag informatie op over het project

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld