HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Super duurzame kantoorruimten en productiehal voor Farming innovator
Home Oplossingen Projectenoverzicht Super duurzame kantoorruimten en productiehal voor Farming innovator

Super duurzame kantoorruimten en productiehal voor Farming innovator

Maassluis 30 mio 40.000 m2
Een kleine 30 duizend vierkante meter aan kantoorruimten en een productiehal in Maassluis met het hoogst haalbare Breaam-certificaat. Dat is wat aannemer Dura Vermeer op dit moment voor opdrachtgever en farming innovator Lely aan het realiseren is.

De bedrijfsactiviteiten van het in 1948 opgerichte Lely kennen de afgelopen jaren een aanhoudende groei waardoor dit project in het leven is geroepen. Met ruim 8 duizend vierkante meter aan kantoorruimten verdeeld over drie vleugels en 21 duizend vierkante meter voor de productiehal, verwacht Lely die groei te kunnen voortzetten.

''Afgelopen periode (Q1 2021, red.) heeft de bouw van ons nieuwe kantoor en bedrijfshal zichtbaar een vlucht genomen. Zo is er al letterlijk een verbinding gemaakt tussen het huidige en het nieuwe pand door middel van een brug. Daarnaast hebben ook de kantoorvleugels vorm gekregen door het plaatsen van de stalen constructies en vloeren. De kantoorvleugel die grenst aan de middenallee is voorzien van glas en een glazen liftkolom is geplaatst.'' Zo schrijft de ontwikkelaar op haar website.

Duurzaamheidsambities nastreven doe je samen met gelijkgestemden

Net zoals het huidige gebouw van het internationale familiebedrijf in de agrisector, streven ze ook dit keer naar een ‘BREAAM Outstanding’ certificering. Dit geeft aan dat duurzaamheid is verweven in alle activiteiten van het bedrijf. Dit betekent rekening houden met de gezondheid van het personeel, met het milieu en de keuze van materialen. ‘’Zo komt er een fitnessruimte en wordt er een optimaal werkklimaat gecreëerd. Verder wekken een WKO-installatie en 6 duizend m2 aan zonnepanelen energie op, wordt water en afval gerecycled en CO2 gereduceerd.’’ Zo zegt Lelys CEO en valt te lezen op lely.com.

De Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) is lager dan 0 en daarmee zeer efficiënt. Ook streeft de aannemer om te werken met leveranciers met dezelfde duurzame doelstellingen en wordt 80% van de recyclebare materialen van de bouwplaats hergebruikt.

De ontwikkeling van de bouwwerkzaamheden


2014 was het jaar waarin de Lely Campus werd geopend. Hier zijn het hoofdkantoor en de fabriek gevestigd. Na de verkoop van de grasland activiteiten in 2017, richt Lely zich volledig op de ontwikkeling van robots voor de melkveehouderij, zoals melkrobots, voeraanschuivers en big data voor het verzamelen en verwerken van informatie voor de boer om zijn bedrijf te kunnen runnen.

Daarna, in juni 2019, startte de sloop van de oude fabriekshallen. Na het saneren van de grond en het bouwrijp maken, is in juli 2020 gestart met de heiwerkzaamheden en ging de duizendste heipaal op 8 september 2020 de grond in. De heiwerkzaamheden gingen daarna nog door tot eind oktober van dat jaar. De oplevering van de nieuwbouw Lely Campus fase 2 is gepland in het eerste kwartaal van 2022.

Een deel van de 1000 medewerkers van Lely zullen zich gaan huisvesten in het gebouw, van waar duizenden producten per jaar geëxporteerd zullen worden naar melkveehouders wereldwijd.


Ook bijdragen aan zo'n project?


Meerdere langdurige partners zijn betrokken bij dit bouwproject. Naast hoofdaannemer Dura Vermeer verzorgt Coverse Architects het ontwerp en heeft via Velox een Engineer E bijgedragen aan de elektrotechnische installaties.

Ook werken op projecten als deze? Bekijk onze vacatures, stuur een open inschrijving in, of neem contact op.


Vraag informatie op over het project

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld