KJ: Dé stadsentree van Den Haag

Het Koningin Julianaplein (KJ) is de toegangspoort van Den Haag en is gelegen aan Den Haag Centraal. Bovenop en naast het treinstation zullen twee torens worden gebouwd voor woningen, horeca en kleinschalige retail. Onder het plein komt een van de grootste ondergrondse fietsenstallingen van Europa. Daarnaast krijgt het plein een nieuwe inrichting met beplanting, een horecapaviljoen en terrassen.
OVER HET PROJECT

In opdracht van Amvest en Synchroon krijgt het Koningin Julianaplein bij Den Haag Centraal een metamorfose. Twee 90 meter hoge, groene torens voorziet dit stuk stad van een heel andere dynamiek. De torens, die wanneer je er in zuidelijke richting naar kijkt samen op de letter U lijken, worden in het midden ervan voorzien van veel groen. In het lagere gedeelte van de U zullen daktuinen en een groot terras een soort vallei vormen.


©Powerhouse Company & MIR


Woningtekort

De ontwikkelcombinatie KJ-plein (OCKJ), bestaande uit Amvest en Synchroon, realiseert aan de hand van het ontwerp van Powerhouse Company, in samenwerking met landschapsarchitect Delva en met hoofdaannemer Ballast Nedam vanaf juli 2021 zo'n 400 nieuwe woningen. Een stap in de goede richting om het bestaande woningtekort in de stad het hoofd te bieden.

Naast de 196 huur- en 200 koopwoningen die tussen de 47 en 200 m2 groot worden, wordt het complex voorzien van 2.400 m2 aan commerciële ruimte, zoals horeca en winkels op de kavel bovenop de ondergrondse fietsenstalling.

Een wasserette, kookstudio, gezamenlijk dakterras, gastenkamers en een fitnessruimte

De toekomstige bewoners delen niet alleen een stedelijke leefstijl. Ze kunnen ook van diverse diensten in het gebouw gebruik maken. Voorbeelden hiervan zijn een wasserette, een kookstudio, een gezamenlijk dakterras, gastenkamers voor logees en een fitnessruimte.

Deze ruimten kunnen door bewoners worden gebruikt of gehuurd bij evenementen waarvoor hun eigen appartement onvoldoende ruimte biedt. De ligging direct bij het station vraagt om een beperkte automobiliteit. Hier wordt invulling aan gegeven door het inzetten van deelauto’s.


©Delva

Het gebouw is voor een groot deel opgetild van het maaiveld om ruimte te maken voor een bijzondere Stadshal met welvende houten plafonds en kunstzinnige verwijzingen naar de internationale rol van de stad.

Bijdragen aan zo'n project?

Werken op een project als deze? Bekijk onze vacatures, stuur een open inschrijving in, of neem contact op. Meer projectartikelen lezen bekijk onze projecten pagina?

Bijdragen aan dit project?

Vul het formulier hieronder in en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Meer projecten

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld