HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Jonas’ op IJburg: Boegbeeld van bewust en duurzaam wonen
Home Oplossingen Projectenoverzicht Jonas’ op IJburg: Boegbeeld van bewust en duurzaam wonen

Jonas’ op IJburg: Boegbeeld van bewust en duurzaam wonen

IJburg 30 mio 30.000 m2 Q4 2019 - Q4 2022
Nieuwbouwproject Jonas’ combineert duurzaamheid en bewust wonen met de uitstekende service en gastvrijheid van een hotel. In dit stoere gebouw is ruimte voor fijn wonen, werken én recreëren. Met een BREEAM-outstanding certificaat is Jonas’ bovendien het toonbeeld van de nieuwe manier van wonen. De verwachte oplevering van dit wooncomplex is in 2022.

Meer dan alleen wonen

Jonas’ is opgedeeld in verschillende gemeenschapsruimtes die te bezoeken zijn door zowel bewoners als niet-bewoners van het wooncomplex. Zo bevat Jonas’ de stijlvol ingerichte en warme Huiskamer, een heus Dagstrand, luxe Logeerkamers voor gasten en een fijne Waterspeelplek aan de haven. Hierdoor kan er een sterk community-gevoel ontstaan onder de bewoners en bezoekers.

De service in het Jonas’ wooncomplex gaat een extra stap verder en biedt diensten aan die normaal alleen in hotels te vinden zijn, zoals een stomerij en een bedopmaak service voor in de Logeerkamers. Deze diensten dragen bij aan het warme, gastvrije en moderne gemeenschapsleven van Jonas’.

Ruimte voor bijzondere architectuur en surrealistisch interieurdesign

De architectuur van Jonas’ is nét even anders dan normaal. Zo lijken de ramen zachtjes over de gevel te golven, zijn de muren bekleed met donker gekleurd geprepatineerd zink en is de gevel van het diamantvormige complex opgetrokken, in plaats van verbonden met de grond. De thema’s water, kade en maritiem ambacht staan hierbij centraal en symboliseren avontuur, intimiteit en geborgenheid.

Vanbinnen voelt Jonas’ ruimtelijk aan, dankzij de achter elkaar geplaatste spanten die ook terug te vinden zijn in houten scheepsbouw. Jonas’ biedt onderdak aan in totaal 270 appartementen en tal van extra publieke, gemeenschappelijke ruimtes. Denk hierbij aan kantoren, horecagelegenheden, een filmzaal, een zonneterras en een parkeerkelder.

Vernieuwend woonconcept met duurzaamheid op de eerste plek

Jonas’ kent het hoogst haalbare BREEAM-outstanding duurzaamheidscertificaat en is daarmee koploper in de wereld van vernieuwende, duurzame wooncepten. De belangrijkste pijlers voor Jonas’ zijn dan ook duurzaam materiaalgebruik, energie-efficiënte installatie ontwerpen en het creëren van een gezonde woonomgeving. Er wordt rekening gehouden met het Nederlandse windklimaat en er komt een houten rots aan de voorkant van het gebouw te staan, om zo wind op te vangen. Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van Amvest en is ontworpen door Orange Architecten.

Wil je ook helpen om project Jonas’ te realiseren?

Velox is bij dit project betrokken en zet bouwprofessionals in die beschikken over de juiste kennis, expertise en ervaring. Wil jij jouw vakkennis inzetten voor project Jonas’ of een vergelijkbaar project? Bekijk dan hier onze vacatures, stuur een open inschrijving in of neem direct contact met ons op. Tot snel!

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Arie Wallenburg Sales Consultant Bouwkunde
Arie Wallenburg