HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Inntel Hotels Den Haag Marina Beach
Home Oplossingen Projectenoverzicht Inntel Hotels Den Haag Marina Beach

Inntel Hotels Den Haag Marina Beach

Scheveningen 11.000 m2 698

Scheveningen heeft een nieuwe blikvanger gekregen aan het einde van haar boulevard met een wel heel bijzonder ontwerp. Het hotel, dat de entree van de haven markeert, heeft 226 kamers die zo’n 11.000 vierkante meter BVO groot zijn. Naast een dakterras heeft de bovenste verdieping ook een wellness met binnenzwembad. Daarnaast heeft het hotel vergaderzalen, en op de begane grond een restaurant met terras en een bar. Meer weten? Lees snel verder!

De bouw van het hotel is in handen van Boele & van Eesteren en de technische installaties zijn verzorgd door Homij Technische Installaties, beide dochters van Volker Wessels. Ook een Velox-professional droeg bij aan dit project! Een Uitvoerder elektrotechniek heeft zo'n 700 uur zijn kennis en kunde ingezet om te helpen dit project tot een succes te brengen.

Een gezonde dosis Vitamin Sea

KCAP Architecten Rotterdam heeft het 4-sterren hotel ontworpen alsof er een zeilrace vanuit de haven van Scheveningen start. Dit geeft het gebouw een dynamische identiteit mee. Ook ziet het er vanuit alle hoeken anders uit, doordat de zijden ongelijke delen met diagonale lijnen heeft. Wat ook opvalt aan het ontwerp, is dat de ‘zeilen’ elkaar net niet raken en gebold zijn door de 'wind'.

Twee jaar

In het najaar van 2018 startte aannemer Boele & Van Eesteren met de bouw. In oktober 2019 werd het hoogste punt bereikt wat vervolgens op 22 november officieel gevierd werd nabij het noordelijk havenhoofd. Na het bereiken van de bouwhoogte is er begonnen aan de werkzaamheden aan de gevel. Deze 6.000 vierkante meter aan aluminium vliesgevels wordt verzorgd door Alkondor. Alle werkzaamheden zijn in het vierde kwartaal van 2020 afgerond. Het hotel is in november 2020 opgeleverd.

Het Noordelijke Havenhoofd


VolkerWessels Vastgoed is niet alleen de opdrachtgever van Inntel Hotels Den Haag Marina Beach, maar herontwikkelt het hele Noordelijke Havenhoofd om ruimte te maken voor de aanwezige visverwerkende bedrijven. De totale ontwikkeling omvat zo’n 85.000 vierkante meter bruto vloeroppervlakte en een herinrichting van het openbaar gebied.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Camilo Jansen Consultant Projectbegeleiding Bouwkunde
Camilo Jansen