VELOX WINTERFEEST
Dag(en)
: :
HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Dé nieuwe stadswijk in Hoofddorp: Hyde Park
Home Oplossingen Projectenoverzicht Dé nieuwe stadswijk in Hoofddorp: Hyde Park

Dé nieuwe stadswijk in Hoofddorp: Hyde Park

Een stadswijk met een grootstedelijke en internationale uitstraling, gemakswinkels, sportfaciliteiten en horecagelegenheden. En natuurlijk een woonwijk met circa. 3.800 woningen. Dat is Hyde Park in Hoofddorp. Deze nieuwe stadswijk komt naast NS-station Hoofddorp en op loopafstand van een park en het winkelcentrum van Hoofddorp. Lees hieronder verder.

De verwachting is dat Hyde Park een populaire woonwijk wordt, vanwege de centrale ligging en de visie van MVRDV om hoogwaardige woningen en commerciële voorzieningen te introduceren. Hiermee ontstaat een belangrijke stedenbouwkundige ontwikkeling voor het gebied Beukenhorst-West, gelegen tussen het station en centrum van Hoofddorp.

Hoofddorp opwaarderen

Door hoogwaardige gebouwen te realiseren met geluiddichte binnentuinen wordt een zonnige en nieuwe groene stadswijk gerealiseerd. Een belangrijk kenmerk zijn de 'bezuinigingen' in de gebouwen die resulteren in maximaal zonlicht en parkzicht voor bewoners. Diversiteit wordt verder bereikt door bouwblokken op te splitsen in verschillende Hoofddorpse woningen. Het masterplan draagt bij aan het opwaarderen van Hoofddorp tot een toekomstbestendige en bruisende stad waar werken, wonen en recreëren naast elkaar bestaan.

Betrokken partijen

Project Hyde Park is een samenwerking tussen Barcode Architects, Snippe Projecten en IC-Netherlands. Het stedenbouwkundig plan is van Winy Maas van MVRDV. BPD, Bouwfonds Property Development, gaat samen met Snippe Projecten Hyde Park in Hoofddorp realiseren. Walter de Boer, CEO van BPD: '‘Ik ben onder de indruk van die klantbenadering waarin persoonlijke aanpak en beleving centraal staan. Van onze kant leveren we graag de expertise, kennis en kunde om dit fantastische project succesvol samen te realiseren.’'

Voor de ontwikkeling van de blokken is een groep architectenbureaus aangesteld, waaronder Barcode, Team V, MVSA, Manuelle Gautrand en Studio Nine Dots.

1 miljard euro

De toekomstige wijk speelt in op de grote behoefte aan woningen in de Haarlemmermeer. Op dit moment zijn er al meer dan 9.000 geïnteresseerden voor de nieuwste stadswijk in de Metropoolregio Amsterdam.

De woonwijk heeft – na realisatie – een verkoopwaarde van meer dan één miljard euro. In September 2020 is de verkoop en bouw van de eerste woningen gestart. Het gehele project wordt in verschillende fases gebouwd. Naar schatting zal elke drie maanden de bouw starten van een nieuw blok. Vanaf 2023 worden de eerste woningen opgeleverd en in 2026 zal het hele gebied gereed zijn.  

Werken op een project als deze? Bekijk onze vacatures, stuur een open inschrijving in, of neem contact op.

Vraag informatie op over het project

Dé nieuwe stadswijk in Hoofddorp: Hyde Park

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld