HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Gezond stedelijk werken in Helix
Home Oplossingen Projectenoverzicht Gezond stedelijk werken in Helix

Gezond stedelijk werken in Helix

Utrecht 10 mio 10.000 m2 Q1 2020 - Q2 2021
Helix wordt hét nieuwe kantoorgebouw in Utrecht. Hiermee wordt in het noordelijke centrumgebied van Leidsche Rijn voorzien in de behoefte naar een werkomgeving met een gezond binnenklimaat en een bijzondere architectonische uitstraling. De bouw van het multi-tenant kantoorgebouw ging begin april van start en is ontworpen door Paul de Ruiter Architects.  

Een gebouw met een boodschap 

In het ontwerp komt een van de kernthema’s, ‘’Healthy urban living and working’’, duidelijk terug. Zo wordt het gebouw aan de A2-zijde zo transparant mogelijk gemaakt en krijgt het atrium dichtbij de gevel een spiraalvormige trap in de vorm van een helix. Dit is volgens Paul de Ruiter ‘’het hart van het gebouw en het stimuleert beweging’’.

Flexibiliteit

Voor het kantorengebied is de toevoeging van een gebouw met ruim 10.000 m2 vloeroppervlakte, vier kantoorlagen en twee parkeerlagen met ruimte voor zo’n 150 auto’s een belangrijke ontwikkeling. Deze kantoor- en parkeerlagen worden ook nog eens flexibel ingedeeld, waardoor Helix gemakkelijk en snel kan voorzien in de behoeften van nieuwe grote of kleinere huurders.

Gezond stedelijk werken

Volgens gebiedsontwikkelaar AM wordt Helix zowel een duurzaam gebouw als een gezonde en prettige werkomgeving. Zo zijn er naast kantoren ook ontmoetingsplekken en zijn er ruimtes om te ontspannen. Het gebouw is ook zo efficiënt ontworpen dat er minimaal gebruik wordt gemaakt van bouwmateriaal.

Tevens krijgt Helix bij oplevering, naar verwachting in april 2021, een GPR-score van 8 en is het aangemeld voor de WELL Building Standard, een op prestaties gebaseerd systeem voor het meten, certificeren en bewaken van kenmerken van een gebouwd object die van invloed zijn op de gezondheid en het welzijn van de mens.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld