Hart van Zuid

Het stadscentrum van Rotterdam, Hart van Zuid, ondergaat een totale metamorfose. Het wordt omgebouwd tot hét nieuwe bruisende centrum van Rotterdam. De bouw is gestart in 2016 en zal indien alles goed verloopt in 2021 eindigen. Het gebied wordt aantrekkelijker, toekomstbestendig en beter toegankelijk gemaakt voor bewoners, bezoekers en ondernemers en culturele- en maatschappelijke organisaties.

OVER HET PROJECT

Zuid voor iedereen Het doel van de herinrichting van Hart van Zuid is dat iedereen zich er thuis gaat voelen. Hart van Zuid wordt niet compleet opnieuw gebouwd; enkele gebouwen zullen worden hergebruikt. Op deze manier kun je het centrum karakter geven en tegelijkertijd behouden. Hart van Zuid is echter wel een uitdaging om te herbouwen. Dit komt omdat er veel verschillende typen bezoekers komen. Zo komen er internationale congresbezoekers, bezoekers voor werk en natuurlijk de bewoners van Zuid.

WAT GAAT ER VERANDEREN?
Een lange tijd wordt en gaat er gebouwd worden aan verschillende onderdelen in het gebied. Eind 2017 is het nieuwe zwembad al opgeleverd, in het voormalige deelgemeentekantoor bevindt zich nu een zwembad van 50 meter lang. Daarnaast zal het Ahoy-complex goed onder handen genomen worden. Ook worden de beurshallen gerenoveerd, waar een Internationaal Congrescentrum en een Muziekhal bij zullen komen. Het huidige theater wordt vervangen door het kunstenpand, en er vormt zich een nieuwe vestiging voor de Rotterdamse Bibliotheek. Als laatste vernieuwingspunt zal het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland een nieuwe entree krijgen. Een heel scala aan verandering dus!

Een ander belangrijk punt van vernieuwing is het OV-knooppunt; er zal een betere en makkelijkere bus-en metroverbinding komen. Het busstation is als OV-knooppunt een overstaplocatie van bus naar het metronetwerk, de taxi of naar een andere bus. Ook zal het comfort in het openbaar vervoer verbeterd worden door herinrichting op bus- en metrostations.

BUURTSAMENWERKING
Een essentieel onderdeel van het project is het sociaal programma, zo wordt er een social return programma ingezet om vakmanschap te stimuleren. Daarnaast wordt de omgeving goed betrokken worden bij het project. Overleg met de bewoners van Hart van Zuid zorgt voor inbreng van verschillende meningen, wat kan leiden tot een verbeterde omgeving. Deze buurtsamenwerking blijft gedurende de gehele uitvoering van het plan actief.

Wil jij ook werken op grote, interessante projecten zoals Hart van Zuid in Rotterdam? Neem dan eens een kijkje tussen onze vacatures!
Bijdragen aan dit project?

Vul het formulier hieronder in en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld