HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Hart van de Waalsprong
Home Oplossingen Projectenoverzicht Hart van de Waalsprong

Hart van de Waalsprong

In Nijmegen wordt vanaf 2021 gebouwd aan Hart van de Waalsprong. Het wordt het functionele en sociale hart van de nieuwe Nijmeegse stadswijk aan de overkant van de Waal en zal circa 11.500 m2 aan commerciële ruimte en 450 woningen omvatten. Een ‘stadje’ voor iedereen dat tevens de ontbrekende schakel is tussen Nijmegen-Noord en de binnenstad. Het plan voor „Hart van de Waalsprong” is gebaseerd op drie pijlers: het is uitgesproken, toekomstgericht en verbindend.

Meest duurzame winkelcentrum van Nederland

Hart van de Waalsprong moet een energieneutrale stadswijk worden met het meest duurzame winkelcentrum van Nederland. Dit is mogelijk door onder andere toepassing van zonnepanelen. Er is sprake van zichtbare duurzaamheid middels zonnepergola’s en innovatieve wadi’s, maar ook door de openbare tuinen, groene daken en waterpartijen. Ook is er sprake van duurzame mobiliteitsoplossingen. De gezamenlijke elektrische auto’s slaan energie op die eventueel s’avonds weer gebruikt kan worden.

“Wij zijn blij dat de visie die wij uitdragen op het gebied van de inclusieve stad en gedurfde duurzaamheid door de gemeente is omarmd”, stellen Raymon van Miltenburg, directeur AM, en Alfred Bolks, algemeen directeur VanWonen, in een gezamenlijke verklaring. “Hart van de Waalsprong wordt een duurzame, bruisende stadswijk met een uitgesproken eigentijds karakter.’

Nijmegen-Noord

Het nieuwbouwproject Hart van de Waalsprong ligt in de wijk Hof van Holland (gunstig gelegen tussen Spiegelwaal, Graaf Alardsingel en spoorlijn). Hart van de Waalsprong vormt, zoals de naam al aangeeft, hét stadshart van de nieuwste uitbreidingswijken in Nijmegen-Noord. De bereikbaarheid is zowel met de auto, fiets en het OV (station Lent ligt op loopafstand) heel goed. Hart van de Waalsprong ligt daarnaast dichtbij de Waal, de uiterwaarden en het centrum van Nijmegen.


Werken op een project als deze? Bekijk onze vacatures, stuur een open inschrijving in, of neem contact op.

Vraag informatie op over het project

Hart van de Waalsprong

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Meer projecten

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld