HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Galaxy Tower Utrecht

Galaxy Tower Utrecht

De Amrâth Galaxy Tower wordt dé nieuwe eyecatcher op het centraal gelegen Jaarbeursplein in Utrecht. De toren is onderdeel van het jaarontwikkelingsplan van het Jaarbeursplein. Het gebouw zal een nieuw luxe 4-sterren hotel gaan bevatten, wat in grote mate gaat bijdragen aan het hotelaanbod van de stad. Velox is trots onderdeel te zijn van de bouw van deze toren van maar liefst 92 meter. In dit artikel vertellen wij graag meer over dit prachtige project!
OVER HET PROJECT

Het gebouw zal naast een 4-sterren hotel ongeveer 250 kamers en 317 woningen gaan bevatten. Het hotel zal zich bevinden op de eerst zeven verdiepingen van het gebouw. Boven het hotel zullen 22 verdiepingen met 317 appartementen gebouwd worden. De huurwoningen verschillen erg van elkaar, zowel in opzet als maatvoering. De bewoners mogen gebruik maken van allerlei faciliteiten in het gebouw, zoals het zwembad, het restaurant en de fitnessruimte. De kelder wordt voorzien van parkeergelegenheid.

TIJDELIJK STILGELEGD
De bouw van de Galaxy Tower is in mei 2018 van start gegaan, begin 2019 is de fundering gestort en de ondergrondse parkeergarage aangelegd. Vervolgens is de bouw voor enkele maanden stilgelegd, aangezien het bouwplan niet aan alle eisen zou voldoen. Verschillende milieupartijen betoogden dat het gebouw veel extra verkeer zal gaan aantrekken, wat slecht is voor de luchtkwaliteit en de CO2 uitstoot. In november 2019 heeft Ballast Nedam, de betrokken aannemer bij dit project, de bouw van de toren weer mogen hervatten. Uiteindelijk levert de stillegging een jaar vertraging op en staat de oplevering nu gepland voor begin 2022.

GEVELTUINEN EN ZONNEPANELEN De Galaxy Tower heeft een hoge duurzaamheidsfactor en een beperkte energievraag. Zo wordt er 1800 vierkante meter aan zonnepanelen op de daken en gevels aangelegd. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van warmte-koudeopslag in de bodem. Ook zal het gebouw driedubbel zonwerend glas krijgen en komt er een warmte terugwin-installatie. Verdeeld over het gebouw komen er geveltuinen en daken op verschillende hoogten. De geveltuinen zorgen onder andere voor de opvang en opname van het regenwater.

Wil jij ook werken aan toonaangevende projecten, zoals op Galaxy Tower, Schiphol of Paleis het Loo? Neem dan eens een kijkje tussen onze vacatures.
Wil jij bijdragen aan dit project?

Wij zijn constant in gesprek met de partners van dit project en monitoren nauwkeurig welke functies er beschikbaar komen. WIl je graag bijdragen aan dit project? Vul dan het formulier hieronder in en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. 

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld