VELOX WINTERFEEST
Dag(en)
: :
HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Feringa Building
Home Oplossingen Projectenoverzicht Feringa Building

Feringa Building

Het is één van de grootste en meest indrukwekkende universiteitsgebouwen van Nederland die in opdracht van de Rijksuniversiteit Goningen (RUG) wordt gebouwd: de Feringa Building. Een project van 64.000 m2 groot met een slim ontwerp boordevol state-of-the-art faciliteiten. Dé thuisbasis voor bèta-technisch onderwijs. Op woensdag 18 september 2019 is de bouw officieel van start gegaan.

Indeling

De begane grond en de eerste verdieping vormen de ‘Plint’, die onderdak biedt aan het onderzoekscluster, de cleanrooms en het atrium, wat een grote entree is, geschikt voor tentoonstellingen, conferenties en als een plek om te ontmoeten, te studeren en te pauzeren. Tevens biedt het toegang tot: 

• het auditorium (grote collegezaal)
• een vergaderruimte
• sociale hoeken
• werkplekken voor studenten
• het restaurant met buitenterras

Voortgang van de bouw

Na afronding van de ruim 2.000 funderingspalen van de Feringa Building begin 2020, is er in de eerste helft van 2020 hard gewerkt aan onder meer de inrit van de fietsenkelder, de grote collegezaal, de vloeren van de cleanrooms en het maken van diverse seismische poeren en wanden. De eerste staalconstructies en constructieve wanden van de Feringa Building kwamen in september 2020 boven het maaiveld uit.

Betrokken partijen

Het inrichten van de laboratoria voor de Feringa Building is door de RUG gegund aan het Duitse bedrijf Wesemann. Met zo’n 3 km aan labtafels, 3.500 gastappunten, 450 zuurkasten, 35 laserlabs (klasse 3B en 4) en 9 klimaat- en koudekamers heeft Wesemann een flinke rol in de afbouwfase van het nieuwe universiteitsgebouw.

De Groot-Lammerink gaat alle installaties plaatsen die nodig zijn voor het klimaat, het water en de elektriciteitsvoorziening van het gebouw. De installateur blijft de eerste tien jaar verantwoordelijk voor het onderhoud.

Ballast Nedam is de hoofdaannemer, en kaan Architecten Rotterdam en Ector Hoogstad Architecten zijn ook bij het project betrokken.

Werken op een project als deze? Bekijk onze vacatures, stuur een open inschrijving in, of neem contact op.

Vraag informatie op over het project

Feringa Building

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Tijdens de bouw van de Feringa Building

Meer projecten

Onze vacatures

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld