HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Ede-Wageningen: Station van de Toekomst
Home Oplossingen Projectenoverzicht Ede-Wageningen: Station van de Toekomst

Ede-Wageningen: Station van de Toekomst

Ede 81 mio 15.000 m2 Q1 2022 - Q1 2025

Station Ede-Wageningen gaat de komende jaren op de schop. En ook het omliggende gebied zal aangepakt worden. Het moderne ontwerp is verzorgd door de architecten en ingenieurs Mecaano/Movares en vervolgens verder uitgewerkt door RHDHV. Het aannemerskwartet EdesPoort – bestaande uit Van Hattum, Blankevoort, VolkerRail en Van Wijnen – gaat het station verbouwen, vernieuwen én verduurzamen. 

Eind 2021 zijn de eerste bouwactiviteiten gestart. Het nieuwe station is naar verwachting in 2025 af en wordt gekenmerkt door moderne architectuur, duurzaamheid, open ruimtes en de verbinding met de Veluwse natuur. Het wordt dan ook ‘het station van de toekomst’ genoemd. Vanaf 1 augustus 2022 draat Velox bij aan dit project, in de vorm van een Projectleider Werktuigbouwkunde voor onze opdrachtgever B&V Techniek.

Het station van de toekomst: modern, duurzaam en ruim

Moderniteit en duurzaamheid gaan hand in hand binnen dit mooie bouwproject. Zo worden er zonnepanelen op de daken geplaatst en wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Ook worden er overkappingen geplaatst, om schaduw te bieden als het warm is of om regen tegen te houden. Zo wordt het een bezoekersvriendelijke plek. Om het natuurlijke effect te versterken, worden er grote open ruimtes gecreëerd. Dit maakt wachten op de trein of bus een stuk fijner voor bezoekers. Het station moet bovendien een oase van rust worden, dankzij de directe verbinding met de Veluwe.

Extra toegankelijk en bereikbaar voor iedereen

Ook aan de toegankelijk- en bereikbaarheid is gedacht. Zo zullen er nieuwe routes aangelegd worden voor zowel fiets- als voetgangers. Er komt een veilige en comfortabele fietsverbinding tussen Ede-Centrum en Wageningen-Centrum/WUR, via het station en Bennekom. De Stationsweg van Ede-Wageningen wordt zo een essentieel onderdeel van de doorfietsroute, wat naar verwachting meer fietsers zal trekken. Maar ook voor treinen, bussen en auto’s wordt het station veel toegankelijker gemaakt dan nu het geval is. Zo kan iedereen genieten en gebruik maken van het vernieuwde station.

Volop ruimte voor fiets en auto

Fietsers kunnen hun fiets veilig stallen, want er komen twee nieuwe bewaakte fietsenstallingen bij die ruimte bieden aan 7.500 fietsplekken. Ook wordt er een nieuw plein gemaakt voor bussen en taxi’s, inclusief een P+R plek met ruimte voor 500 parkeerplaatsen. Daarnaast zal het spoor uitgebreid worden, zodat er meer verbindingen per uur mogelijk zijn. Tot slot wordt het aanbod aan informatievoorzieningen en wachtruimtes uitgebreid, zodat het wachten op de trein of bus een stuk aangenamer wordt voor bezoekers.

Hoe Velox bijdraagt – en jij misschien ook!


We zijn ontzettend enthousiast dat we aan dit project bij mogen dragen. Vanaf 1 augustus 2022 is er een Velox-collega in de rol van Projectleider Werktuigbouwkunde werkzaam op dit project bij onze opdrachtgever B&V Techniek. Aangezien het station omgeven wordt door mens én natuur, is het belangrijk dat we de negatieve gevolgen voor beide zoveel mogelijk beperken. Logistiek gezien kan dat voor uitdagingen zorgen. Mede daarom is het een uitdagend project dat vakexperts behoeft, om het station zo omgevingsvriendelijk te realiseren.

Wil je ook helpen om project Station Ede-Wageningen te realiseren?


Velox is bij dit project betrokken en zet professionals zoals werkvoorbereiders en engineers in die beschikken over de juiste kennis, expertise en ervaring. Wil jij jouw vakkennis inzetten voor project Station Ede-Wageningen of een vergelijkbaar project? Bekijk dan hier onze vacatures, stuur een open inschrijving in of neem direct contact met ons op. Tot snel!

Vraag informatie op over het project

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Camilo Jansen Consultant Projectbegeleiding Bouwkunde
Camilo Jansen