HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
De Puls: volledig zelfvoorzienend en energieneutraal
Home Oplossingen Projectenoverzicht De Puls: volledig zelfvoorzienend en energieneutraal

De Puls: volledig zelfvoorzienend en energieneutraal

Amsterdamse Zuidas 70 mio 56.000 m2 Q2 2021 - Q2 2024
Het nieuwe plein van Station Amsterdam Zuid heeft vanaf 2023 een nieuw gebouw dat de entree van het gebied markeert: De Puls. De Amsterdamse ontwikkeling verenigt een stadsbos met een state-of-the-art kantoortoren, een hoogwaardig woongebouw en openbare voorzieningen zoals cafés en restaurants, een bioscoop en een supermarkt.

De Puls is gelegen tussen het VU Medisch Centrum, de Zuidas, de A10 en de wijk Buitenveldert. Het is de eerste ontwikkeling binnen de woonomgeving het 'Kenniskwartier'. Er worden twee gebouwen gebouwd met 10 en 22 bouwlagen. Wonen en werken worden hier gecombineerd met openbare voorzieningen. In totaal bedraagt de oppervlakte 56 duizend vierkante meter, de aanneemsom € 70 miljoen en worden er 150 huurwoningen gerealiseerd.

De kantoortoren zal zo'n 95 meter hoog worden en de woontoren zo'n 85 meter, beide met verschillende architectuur (glasgevel en baksteengevel). In de laagbouw tussen de torens worden deze vormen in elkaar verworven. Tevens wordt de laagbouw voorzien van de bioscoop en bowlingbaan. 

De mix van 36.000 m2 aan kantoren, 14.000 m2 aan woningen en 5.000 m2 aan voorzieningen moet zorgen voor leven in de brouwerij, lezen we in de architectenvisie van Wax waar Don Murphy van VMX Architects, Roberto Meyer van MVSA Architects en Steven Delva van DELVA Landscape Architecture/ Urbanism vertellen over De Pulse.

Duurzaam ontwerp

Dit bijzondere complex, dat vanaf 2021 gebouwd wordt, is volledige zelfvoorzienend en energieneutraal met een EPC <=0. Zonnepanelen aan de gevel en op het dak wekken de energie op. Ook gaat er geen energie verloren als het ene gebouw genoeg krijgt, want dan wordt het gedeeld met het andere gebouw.

Het complex wordt twee atria rijk waar licht tot diep in het gebouw binnen zal treden. Kijkt men straks naar de onderkant van het complex steeds verder omhoog, dan zal er een groene uitstraling omhoogklimmen van het woonhof tot de groene daklaag.

Tender

Het volledig geïntegreerde ontwerp van MVSA, VMX en DELVA voor VORM Development was het winnende concept in de prijsvraag voor een nieuwe 56.000 m2 ‘gateway’ naar het Kenniskwartier van de stad. Eind september 2021 werd bekend dat zij de tender voor het multifunctionele complex aan de Zuidas in Amsterdam hadden gewonnen.

© WAX

Werken op een project als deze? Bekijk onze vacatures, stuur een open inschrijving in, of neem contact op. Bekijk ook alle projectartikelen!

Vraag informatie op over het project

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld