HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Duurzaamste Datacenter ter wereld:  Westpoort

Duurzaamste Datacenter ter wereld: Westpoort

In 2021 heeft Caransa Groep BV de ontwikkeling van het Datacenter Westpoort verkocht aan GGID (Great Grey Investments Data Center). Het Datacenter Westpoort zal bestaan uit drie 80 meter hoge torens met elk twaalf verdiepingen. De totale oppervlakte bedraagt ruim 100.000 m2.

De ambities voor dit project zijn groot, want het datacenter wil de aller duurzaamste ter wereld worden. Het moet een zeer energie-efficiënt center worden, dat energiezuinige computers gebruikt en koeltechnieken toepast om het energiegebruik van het center terug te dringen. Dit initiatief past binnen de doelstellingen van Amsterdam, om 40% minder CO2 uit te stoten tegen het jaar 2025. Aan hoofdaannemers Cordeel Zetel Hoeselt en Cordeel Nederland BV de taak om dit project in goede banen te leiden.
OVER HET PROJECT

Het duurzaamste datacenter ter wereld

De plannen voor het datacenter groot én groots. Daarbij is er nauw samengewerkt met de gemeente Amsterdam, Westpoort Warmte en Port of Amsterdam. Het center moet namelijk passen binnen het gemeentelijk datacenterbeleid en de doelstellingen om de CO2-uitstoot in Amsterdam flink terug te dringen. De kernwaarden flexibiliteit, toekomstbestendigheid, infrastructuur capaciteit, veiligheid en betrouwbaarheid spelen dan ook een prominente rol binnen het project.

Deze kernwaarden en duurzame ambities worden op verschillende manieren bewerkstelligd. Zo zal EscherCloud, aanbieder van duurzame cloud services voor AI en HPC, en tevens anker huurder en technologie partner, een duurzame koeltechnologie installeren in het datacenter. Rosbach Architects B.V. houdt zich bezig met het duurzame ontwerp en Sustainable Network Consultancy ondersteunt middels een adviserende rol over duurzaamheid binnen het datacenter. Bovendien worden de torens zo ontworpen, dat ze na de functie van datacenter ook voor andere doeleinden ingezet kunnen worden. Een circulaire constructie dus.

De oplevering van de eerste toren zal rond halverwege 2023 zijn.

Draag jij bij aan Datacenter Westpoort als Werkvoorbereider Elektrotechniek?

Momenteel zoekt het Datacenter nog naar een ervaren Werkvoorbereider Elektrotechniek. Klinkt als muziek in je oren? Lees dan vooral verder!

In deze functie ben jij dé onmisbare schakel die dit project naar het hoogste niveau tilt. Je draagt zorg voor een optimaal functionerende bouwplaats en vormt een ijzersterk team met de Projectleiders, Monteurs, Engineers en de Uitvoerder. Jij bent onder meer verantwoordelijk voor:
  • Het maken van werktekeningen, kostprijsberekeningen en concept offertes
  • Het beheren van (logistieke) planningen
  • Het geven van werkinstructies
  • Zorg dragen voor een strakke organisatie op de bouwplaats
  • Een kritische, analytische en praktische blik op het gehele project
Voordat er ook maar één schop de grond in gaat, zorg jij er samen met de rest van het team voor dat alle bouwfasen perfect op elkaar zijn afgestemd. Ben jij degene die we zoeken? Bekijk dan de vacature en meld je aan!
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Nino Klieverik