HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Duurzaamste Datacenter ter wereld:  Westpoort
Home Oplossingen Projectenoverzicht Duurzaamste Datacenter ter wereld: Westpoort

Duurzaamste Datacenter ter wereld: Westpoort

Amsterdam 50 mio 100.000 Q2 2021 - Q1 2023
In 2021 heeft Caransa Groep BV de ontwikkeling van het Datacenter Westpoort verkocht aan GGID (Great Grey Investments Data Center). Het Datacenter Westpoort zal bestaan uit drie 80 meter hoge torens met elk twaalf verdiepingen. De totale oppervlakte bedraagt ruim 100.000 m2.

De ambities voor dit project zijn groot, want het datacenter wil de aller duurzaamste ter wereld worden. Het moet een zeer energie-efficiënt center worden, dat energiezuinige computers gebruikt en koeltechnieken toepast om het energiegebruik van het center terug te dringen. Dit initiatief past binnen de doelstellingen van Amsterdam, om 40% minder CO2 uit te stoten tegen het jaar 2025. Aan hoofdaannemers Cordeel Zetel Hoeselt en Cordeel Nederland BV de taak om dit project in goede banen te leiden.

Het duurzaamste datacenter ter wereld

De plannen voor het datacenter groot én groots. Daarbij is er nauw samengewerkt met de gemeente Amsterdam, Westpoort Warmte en Port of Amsterdam. Het center moet namelijk passen binnen het gemeentelijk datacenterbeleid en de doelstellingen om de CO2-uitstoot in Amsterdam flink terug te dringen. De kernwaarden flexibiliteit, toekomstbestendigheid, infrastructuur capaciteit, veiligheid en betrouwbaarheid spelen dan ook een prominente rol binnen het project.

Deze kernwaarden en duurzame ambities worden op verschillende manieren bewerkstelligd. Zo zal EscherCloud, aanbieder van duurzame cloud services voor AI en HPC, en tevens anker huurder en technologie partner, een duurzame koeltechnologie installeren in het datacenter. Rosbach Architects B.V. houdt zich bezig met het duurzame ontwerp en Sustainable Network Consultancy ondersteunt middels een adviserende rol over duurzaamheid binnen het datacenter. Bovendien worden de torens zo ontworpen, dat ze na de functie van datacenter ook voor andere doeleinden ingezet kunnen worden. Een circulaire constructie dus.

Vraag informatie op over het project

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Nino Klieverik Consultant Engineers Installatietechniek
Nino Klieverik