HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Een enorm binnenstedelijk project in Amsterdam: Booking.com
Home Oplossingen Projectenoverzicht Een enorm binnenstedelijk project in Amsterdam: Booking.com

Een enorm binnenstedelijk project in Amsterdam: Booking.com

Amsterdam 80 mio 72.500 m2 Q1 2018
Het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com is met een oppervlakte van 72.500 vierkante meter, ruim een derde van het Oosterdokseiland, een van de grootste binnenstedelijke projecten van Europa.  

De bouw van het nieuwe hoofdkantoor draagt bij aan het doel van het Oosterdokseiland om de juiste mix aan duurzaam wonen, werken en recreëren te realiseren. Het project biedt straks 63.500 vierkante meter aan kantoorruimte voor Booking.com. Er worden zo’n 4.600 werkplekken, sociale ruimtes, stiltewerkplekken, co-creatieruimtes en restaurants gecreëerd. Deze ruimtes worden ingenomen door de vierduizend Booking.com-medewerkers in Amsterdam. Het kantoor gaat tevens dienen als opleidingscentrum voor alle 17.000 medewerkers van Booking.com wereldwijd. Naast de kantoorruimte voor Booking.com is 7.500 vierkante meter bestemd voor woningen 1.500 vierkante meter voor voorzieningen.

EEN OPEN ONTWERP

Booking.com kocht het mega-pand aan het IJ al in 2016 van BPD. Het is de ambitie om een gastvrije werkomgeving te creëren, waar duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Het project moest dan ook een ‘open’ ontwerp krijgen, waardoor ervoor is gekozen om de gevel volledig in glas uit te voeren. Volgens de verwachting wordt het project in 2022 afgerond.

AMSTERDAM ALS ‘TECH HUB’ VAN EUROPA

Het Oosterdokseiland is een echte trekpleister voor Nederlandse techbedrijven en wordt ook wel ‘Silicon Island’ genoemd. In 2007 vestigde TomTom zich als eerste techbedrijf op het eiland, in 2015 zijn er nog een aantal bedrijven bijgekomen zoals Takeaway.com. Het kantoorpand van Booking.com moet daarmee niet alleen een architectonische verrijking van de stad worden, maar ook het imago van de stad als belangrijkste ‘tech hub’ van Europa versterken.

ACTIVE DESIGN

Duurzaamheid is een belangrijke factor binnen dit project. In de ontwerpfase is expliciet rekening gehouden met het welzijn van de mens in de rol van gebruiker. Het ontwerp moet een positieve impact hebben op zowel de medewerkers, bewoners als de omgeving. Er is om deze reden gekozen voor een zogeheten ‘active design’. Dit type ontwerp kenmerkt zich door de vele loopverbindingen, een flexibele, ruime opzet van kantoorverdiepingen en de aandacht voor licht, uitzicht, zichtlijnen en sociale interactie. Het project scoort daarmee het BREEAM Excellent ontwerpcertificaat.

Vraag informatie op over het project

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld