HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Amsterdam Museum: Stadsmuseum van de toekomst
Home Oplossingen Projectenoverzicht Amsterdam Museum: Stadsmuseum van de toekomst

Amsterdam Museum: Stadsmuseum van de toekomst

Het Amsterdam Museum. Gevestigd in een historisch gebouw, dat onderdak biedt aan meer dan 100.00 objecten die verzameld zijn in de afgelopen vijf eeuwen – van regentenportretten tot trouwringen van het eerste homohuwelijk ter wereld. Veelzijdige objecten van cultureel en historisch belang.

Het stadsmuseum van de toekomst

Het aan de Kalverstraat gevestigde museum moet aanzienlijk meer ruimte krijgen voor de collectie, tijdelijke tentoonstellingen en educatiemogelijkheden. Zo komt er een multifunctionele werk- en ontvangstruimte, een groot auditorium en een vanzelfsprekende routing met een duidelijk begin, midden en einde. Daarnaast wordt het museum voor iedereen toegankelijk gemaakt – zowel op de begane grond als op de bovenste verdieping. De Stadshal zal straks de publieke entree hal worden en biedt ruimte aan diverse bezoekersvoorzieningen als de garderobe, het sanitair, de kassa en de informatiebalie. De Amsterdam Galerij zal – net als nu – toegankelijk blijven voor bezoekers zonder kaartje.

Een bijzondere plek voor duurzaamheid

Ook wordt er extra aandacht gegeven aan het verduurzamen van het gebouw. Oude delen van het pand worden volgens de huidige duurzaamheidsinzichten gerestaureerd in samenwerking met TPAHG Architecten. Er komen zonnepanelen en er wordt een warmte-koude opslag geïnstalleerd in de bodem. De installaties verbruiken weinig water en stroom, en regenwater wordt opgeslagen voor het bevloeien van de binnenplaatsen. Zo ontstaat een circulaire kringloop.

Tot slot wordt er zoveel mogelijk circulair materiaal gebruikt, zoals CLT-hout en hergebruikt materiaal voor de interieurafwerkingen. Het totale ontwerp is afgestemd op het BREEAM In-Use Excellent certificaat: een hoge waardering van de totale duurzaamheid dus. De hoop en verwachting is dat het museum op 27 oktober 2025 haar deuren opent, als de stad Amsterdam 750 jaar bestaat.

Wil je ook helpen om het project Amsterdam Museum te realiseren?

Velox is bij dit project betrokken en zet bouwprofessionals in die beschikken over de juiste kennis, expertise en ervaring. Wil jij jouw vakkennis inzetten voor het project Amsterdam Museum of een vergelijkbaar project? Bekijk dan hier onze vacatures, stuur een open inschrijving in of neem direct contact met ons op. Tot snel!

Vraag informatie op over het project

Amsterdam Museum: Stadsmuseum van de toekomst

Wil je ook werken op het project of vergelijkbare projecten? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul rechts het formulier in, bekijk onze actuele vacatures of stuur ons een open inschrijving.


Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Paul van der Heiden Sales Consultant Bouwkunde
Paul van der Heiden