Visie, ambitie en lef: AFAS Experience Center

Op de locatie van het voormalige gebouw van de Bank Giro Centrale in Leusden wordt het AFAS Experience Center gebouwd: een kantoor met bolvormig theater met ruimte voor 800 bezoekers en ter grootte van 62 duizend vierkante meter. Tevens krijgt het complex onder andere een sportzaal, een atrium voor opleidingsdoeleinden, en een restaurant.
OVER HET PROJECT

Het AFAS Experience Center wordt - binnen onze steeds verder digitaliserende en verduurzamende samenleving - een gebouw dat klaar is voor de toekomst. De veranderende manier van werken, leren en verblijven hebben veel invloed gehad op het ontwerp. Volgens AFAS getuigt het van ‘visie, ambitie en lef’. Van bovenaf heeft het project iets weg van een bloem, dankzij de ronde gebouwen en het groen eromheen. Beleving staat dan ook centraal in het ontwerp. Voor zowel de klant, de medewerker als de bezoeker. Beleving, in combinatie met IT-innovatie, entertainment, educatie en werkplezier.

Faciliteiten

Het complex bestaat uit een hoofdgebouw, tussengebouwen, een restaurant, een theater en een ondergrondse parkeergarage. Al deze gebouwen staan met elkaar in verbinding. Rondom wordt een parkachtige tuin aangelegd, inclusief een grote waterpartij en een heuvel waar mensen op kunnen zitten. De ondergrondse parkeergarage telt twee lagen en biedt plek aan 760 auto’s. Op het buitenterrein komen veertig parkeerplaatsen.

Duurzame elementen

Het AFAS Experience Center wordt zo optimaal mogelijk "duurzaam" ontwikkeld. Zo is er rekening gehouden met onder andere de volgende uitgangspunten:
> De vloerplaten zijn direct na montage volledig belastbaar, en dat is een groot voordeel. Ten opzichte van een massieve vloer wordt er bovendien tot 50 procent beton bespaard.
> Het complex is zo goed als energieneutraal
> Er is gebruik gemaakt van driedubbel glas en LED verlichting
> Er zijn zonnepanelen en groene sedumdaken

De bouw is complex door de grote variëteit aan functies, vormen, maten en verschillende elementen, met grote gedraaide trappen. Essentieel voor dit project is daarom het BIM-model, dat door alle betrokken partijen te gebruiken is en waar integrale oplossingen in uitgedacht worden. Echt samen ontwikkelen en bouwen, met korte lijnen tussen de partijen, zorgt voor passende, praktische, technische oplossingen voor elk constructiedeel. Dit unieke project wordt voorzien van meer dan 70 kilometer buis, en voor een perfect binnenklimaat is de keuze gevallen op een vloerverwarming en koelingsysteem.

Betrokken partijen

Belangrijke partners zijn de coördinerend constructeur Lucassen bouwconstructies en uitwerkend architect LKSVDD-architecten. Het ontwerp is van Steef van der Veldt, in samenwerking met Just Architects als architectenbureau en Pieters Bouwtechniek als hoofdconstructeur.

Werken op een project als deze? Bekijk onze vacatures, stuur een open inschrijving in, of neem contact op.


 Bronnen: afasexperiencecenter.nlhomijde Architectdebouwmaakthet.nlthermalcomfortsystems.nl, Stedenbouwbouwenuitvoering.nl 

Bijdragen aan dit project?

Vul het formulier hieronder in en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Lees ook

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld