VELOX WINTERFEEST
Dag(en)
: :
HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Visie, ambitie en lef: AFAS Experience Center
Home Oplossingen Projectenoverzicht Visie, ambitie en lef: AFAS Experience Center

Visie, ambitie en lef: AFAS Experience Center

Op de locatie van het voormalige gebouw van de Bank Giro Centrale in Leusden is het AFAS Experience Center gebouwd: een kantoor met bolvormig theater met ruimte voor 800 bezoekers en ter grootte van 62 duizend vierkante meter. Tevens bezit het complex onder andere een sportzaal, een atrium voor opleidingsdoeleinden, en een restaurant.

De bouw was complex door de grote variëteit aan functies, vormen, maten en verschillende elementen, met grote gedraaide trappen. Het BIM-model is essentieel geweest voor dit project, dat door alle betrokken partijen te gebruiken is en waar integrale oplossingen in uitgedacht worden. Echt samen ontwikkelen en bouwen, met korte lijnen tussen de partijen, zorgde voor passende, praktische, technische oplossingen voor elk constructiedeel. Dit unieke project is voorzien van meer dan 70 kilometer buis, en voor een perfect binnenklimaat is de keuze gevallen op een vloerverwarming en koelingsysteem.

Betrokken partijen

Belangrijke partners waren de coördinerend constructeur Lucassen bouwconstructies en uitwerkend architect LKSVDD-architecten. Het ontwerp is van Steef van der Veldt, in samenwerking met Just Architects als architectenbureau en Pieters Bouwtechniek als hoofdconstructeur.

Werken op een project als deze? Bekijk onze vacatures, stuur een open inschrijving in, of neem contact op.


 Bronnen: afasexperiencecenter.nlhomijde Architectdebouwmaakthet.nlthermalcomfortsystems.nl, Stedenbouwbouwenuitvoering.nl 

Lees ook

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld