735(!) extra woningen voor TU/e studenten

De Technische Universiteit (TU) Eindhoven werkt al jaren aan de ontwikkeling van haar campus. ''Een open, levendige omgeving waar studenten, onderzoekers en ondernemers welkom zijn. Een plek om te studeren, werken, wonen, netwerken én ontspannen. In deze 'technologische hotspot' gelegen in een parkachtige omgeving vlak bij het Eindhovense centrum, kunnen studenten, medewerkers en wetenschappers van allerlei disciplines uit binnen- en buitenland elkaar ontmoeten en met elkaar samenwerken.'' Zo meldt de universiteit op haar website.
OVER HET PROJECT

''Alle universiteitsgebouwen bevinden zich op de compacte campus. Na de renovatie van het hoofdgebouw Atlas (eind 2018) bevinden alle faculteiten zich aan de autovrije, Groene Loper. Eerder werden al gebouw Flux, het kloppend hart van de universiteit MetaForum en gebouw Ceres opgeleverd. Inmiddels is de renovatie van de Gemini-gebouwen en Laplace gestart.''

''Met de woontorens Luna en Aurora biedt de campus aantrekkelijke woonruimte voor studenten en medewerkers. Bouwbedrijf Heijmans heeft samen met Woonbedrijf en met het Amsterdamse architectenbureau VenhoevenCS de aanbesteding gewonnen voor de bouw en het beheer van 735 nieuwe studentenwoningen op de TU/e-campus. De eerste deeloplevering van de bouw is gepland voor aanvang van collegejaar 2023-2024.''

Architect: VenhoevenCS | Beeld: B1 Design

€ 80 miljoen

Bouwbedrijf Heijmans, Woonbedrijf en architectenbureau VenhoevenCS slaan de handen ineen voor de bouw en het beheer van de woontorens met 735 studentenwoningen. Heijmans zal met de bouw een omzet van 60 miljoen euro behalen. Opdrachtgever Woonbedrijf, ook de eigenaar van het wooncomplex, steekt er in totaal 80 miljoen euro in. Dat maakte de universiteit begin 2021 bekend op haar informatie- en opinieblad Cursor.

Woningen verdeeld over hoog- en laagbouw

Heijmans zal de komende jaren twee woontorens met 653 studentenwoningen bouwen met daartussen laagbouw met nog eens 82 studentenwoningen. Het complex komt op de plek waar het Paviljoen stond, het voormalige onderkomen van de faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences. De laagbouw zal bestaan uit twee verdiepingen, elk met een eigen keuken, sanitair en dakterras.


Ontwerp gebaseerd op Olympisch dorp

Het ontwerp daarvan is gebaseerd op het Olympisch dorp van de Spelen in München in 1972. Het laagbouwdeel moet het ‘sociale hart’ worden van het wooncomplex met onder meer een kringloopwinkel, een creatieve ruimte en andere ruimtes die in overleg met studenten ingevuld zullen worden.

Bijdragen aan zo'n project?

Momenteel werkt er een Engineer via Velox aan dit project.

Ook werken op een project als deze? Bekijk onze vacatures, stuur een open inschrijving in, of neem contact op. Bekijk ook alle projectartikelen!


Bronnen:
cursor.tue.nl
tue.nl bouw en ontwikkeling
tue.nl wonen op de campus
venhoevencs.nl

Bijdragen aan dit project?

Vul het formulier hieronder in en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

Architect: VerhoevenCS | Beeld: B1 Design

Architect: VerhoevenCS | Beeld: B1 Design

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Robert Lapidaire Consultant Engineering Installatietechniek
Robert Lapidaire