HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws Meesters in de bouw #7 /// Wesly Verhaert (Van Wijnen) over de 10 woonblokken op Stadswerf Oostenburg
NIEUWS
16 augustus 2022 / 4

Meesters in de bouw #7 /// Wesly Verhaert (Van Wijnen) over de 10 woonblokken op Stadswerf Oostenburg

In deze aflevering gaat Paul Laseur in gesprek met Wesly Verhaert. Wesly, vestigingsdirecteur Van Wijnen Heerhugowaard, vertelt ons over het project Oostenburg in Amsterdam. In totaal komen er zo´n 2000 nieuwe woningen op Oostenburg. Van Wijnen realiseert Stadswerf, een plan met zo’n 500 woningen dat ontwikkeld wordt door VORM en Steenwell. Hoe ga je om met stress tijdens zo'n groot project? Hoe werk je goed samen in de verschillende projectteams en waarom wordt Van Wijnen als 'duurzame aannemer' aangemerkt.

Project Oostenburg

In Amsterdam wordt er een enorme gebiedsontwikkeling gerealiseerd. Wel 500 woningen verdeeld over 10 unieke blokken met elk hun eigen ontwerp. “Ik ben al lang bij het project betrokken. Het is een enorm uitdagend project en er zit dus ook een groot projectteam op. Wat het project uniek maakt is dat we middenin de stad zitten dus qua logistiek is dat best uitdagend. Daar komt bij dat we 500 woningen bouwen verdeeld over 10 blokken en in de opgeleverde blokken wonen ondertussen ook al mensen dus dat vraagt nog eens extra afstemming.

Projectteams

Op een project waarbij elk blok in een andere fase zit kun je je voorstellen dat er meerdere projectteams zijn samengesteld om de bouw te realiseren. “Op zijn top waren we met 7 teams actief. De werkdruk was enorm en dat kreeg ik ook terug uit de teams en dat geeft zeker zorgen. Inmiddels zijn 5 blokken opgeleverd dus de rust en het overzicht komt terug en dat is heel fijn. Wij hebben niet zomaar 7 projectteams in vast dienst, dus we hebben ook zeker gebruik gemaakt van de inzet van professionals op projectbasis. Joop Netten (Velox-collega) is in de functie van Uitvoerder bij ons aangehaakt op dit project, met een gemiddelde looptijd van 2 tot 3 jaar.

Personeelstekort, woningtekort en energietransitie

Op deze thema's maken wij het verschil

Als projectbureau bevinden wij ons middenin de projectketen. Het woningtekort, personeelstekort en de energietransitie zien wij als een gezamenlijke uitdaging, waarbij we als Velox onze kennis van duurzaam bouwen, nieuwste technieken, HR en de inzet van personeel bij elkaar brengen. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Arie Wallenburg Sales Consultant Bouwkunde
Arie Wallenburg