HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws Meesters in de bouw #10 /// Sander van der Weg (Rotterdam The Hague Airport) over de nieuwe vertrekhal
NIEUWS
27 september 2022 / 4

Meesters in de bouw #10 /// Sander van der Weg (Rotterdam The Hague Airport) over de nieuwe vertrekhal

In deze aflevering gaat Paul Laseur in gesprek met Sander van der Weg. Sander is Manager installaties bij Rotterdam The Hague Airport. In zijn dagelijkse werk is hij verantwoordelijk voor alle installaties op de luchthaven. Hij geniet van de werkmentaliteit op de luchthaven en samen zetten ze de schouders eronder. Maar hoe zorg je voor een zorgeloze reis voor de passagiers? Wat kun je met duurzaamheid op een luchthaven, waar passagiers 'gewoon' van A naar B willen. En hoe betrek je mensen bij het maken van keuzes die gemaakt moeten worden.


Innovatieve luchthaven

De eerder besproken tafel past heel goed bij de missie, visie en strategie van het bedrijf. “Techneuten en een technische omgeving hoeft lang niet meer traditioneel te zijn. We willen juist pionieren, nieuwe dingen proberen en niet de traditionele dingen blijven voortzetten. Samen met een team van mensen zijn we verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met installaties. Zoals verlichting en klimaatbeheersing maar ook baanverlichting, terrein installaties, bagageafhandeling en parkeerbeheersystemen. We zijn dagelijks bezig om ervoor te zorgen dat de passagier zijn reis op de juiste manier kan starten en ook kan afronden.”

Meer weten over de ontwikkelingen op Rotterdam The Hague Airport? Lees hier het interview met Sander in het Velox Magazine.

Amsterdam Airport Schiphol VS Rotterdam The Hague Airport

“In het verleden heb ik ook op Schiphol gewerkt, niet voor Schiphol zelf maar voor een van hun dienstverleners. En het grootste verschil is eigenlijk de schaalgrootte. Schiphol is echt een stad op zich en Rotterdam is veel kleinschaliger. Daardoor ook een stuk overzichtelijker en persoonlijk vind ik dat heel prettig. De korte lijnen die we hier in de organisatie hebben, dat je zo bij iemand naar binnen kan stappen. Er heerst een enorme ons kent ons mentaliteit.”

Personeelstekort in de sector

Zowel de luchthavens Rotterdam als Eindhoven en Schiphol kampen al langer met een enorm personeelstekort. Niet alleen in de techniek, maar vooral ook in de horeca, beveiliging en bagageafhandeling. “Toen het hier hoog opliep afgelopen zomer sprongen mensen van kantoor zelfs bij in de bagageafhandeling. Ook in de horeca, onder begeleiding uiteraard hebben we kunnen bijspringen. Ook dat is onze mentaliteit, we draaien onze handen nergens voor om. ”

Gaafste baan ter wereld

“Als je het mij vraagt heb ik de gaafste baan van de wereld. De luchthavenindustrie is zo ontzettend leuk om in te werken. Er gebeurt altijd wat, het is altijd in beweging. Je hebt veel met mensen te maken, zowel eigen collega’s als passagiers. En ons werk staat altijd in het teken van de passagier. Ook qua techniek kom je hier met techniek in aanraking dat je maar op weinig andere plekken ervaart.”

Personeelstekort, woningtekort en energietransitie

Op deze thema's maken wij het verschil

Als projectbureau bevinden wij ons middenin de projectketen. Het woningtekort, personeelstekort en de energietransitie zien wij als een gezamenlijke uitdaging, waarbij we als Velox onze kennis van duurzaam bouwen, nieuwste technieken, HR en de inzet van personeel bij elkaar brengen. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
MBaga Zonneveld Consultant Business Development Installatietechniek
MBaga Zonneveld