HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws Meesters in de bouw #2 /// Gerard Geurtjens (Schiphol Group) over de ontwikkelingen op de Schiphol A-pier
NIEUWS
06 juni 2022 / 4

Meesters in de bouw #2 /// Gerard Geurtjens (Schiphol Group) over de ontwikkelingen op de Schiphol A-pier

In deze aflevering gaat Paul Laseur in gesprek met Gerard Geurtjens. Gerard is Project Directeur bij Schiphol en neemt ons mee in het project A-pier. Hoe is het om zo een groot project in een bestaande omgeving te realiseren. De komst van Covid heeft veel invloed gehad op de luchtvaart en daarmee dus ook op dit project. Schiphol ligt standaard onder een vergrootglas van de media, de politiek en de consument. Hoe ga je met die druk van buiten om. Daarnaast vertelt hij over de complexiteit van dit project: de verschillende passagiersstromen, het internationale karakter, de techniek en welke rol circulair bouwen en duurzaamheid spelen in een project van deze omvang.


Gerard Geurtjens is Project Director van de nieuwe A-pier op Schiphol. Velox spreekt hem over de vertraging die dit project heeft opgelopen, verduurzaming van de luchthaven, werken in geïntegreerde teams én wat IT’ers van de bouw kunnen leren.

A-pier

“De a-pier was eigenlijk bedoeld om de capaciteitsproblemen op te lossen die we in 2019 hadden. Want toen stond er in de krant dat schiphol echt uit zijn voegen groeiden en het aantal passagiers niet aan konden. We zijn nog steeds bezig met de ontwikkeling, Covid heeft ook roet in het eten gegooid natuurlijk. Het aantal passagiers is drastisch gedaald, en daardoor kunnen we nu iets langer doen over de oplevering van de A-pier. Je zou denken dat het een goed idee is om in deze tijd door te werken, als de luchthaven erg rustig is. Hebben we ook ongeveer een half jaar gedaan, denk bijvoorbeeld aan het renoveren van een landingsbaan. I.p.v. drie maanden ben je nu in drie weken klaar. Toen we erachter kwamen dat Covid geen 6 maanden maar veel langer zou gaan duren, en dat wij daardoor ook financiële uitdagingen hadden, en aangezien je toch de financiële middelen nodig hebt om die projecten te kunnen uitvoeren zijn wij daar anders naar gaan kijken.

Geïntegreerde teams

“Ik ga dagelijks met veel plezier naar mijn werk. Dat komt denk ik ook door het hoge energieniveau, de enorme drive en veel humor die er heerst. Bij de ontwikkeling van Capital Program hebben wij ervoor gekozen om een internationaal team samen te stellen. Dit komt mede doordat we in Nederland geen specialisme hebben betreft het uitbreiden van luchthavens. Daarom besloten om mensen erbij te betrekken die hier wel ervaring in hebben. Op alle disciplines en uit veel verschillende landen.”

Personeelstekort, woningtekort en energietransitie

Op deze thema's maken wij het verschil

Als projectbureau bevinden wij ons middenin de projectketen. Het woningtekort, personeelstekort en de energietransitie zien wij als een gezamenlijke uitdaging, waarbij we als Velox onze kennis van duurzaam bouwen, nieuwste technieken, HR en de inzet van personeel bij elkaar brengen. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld