HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
NIEUWS
06 juni 2022 / 4

Meesters in de bouw: #2 Gerard Geurtjens over de ontwikkelingen op de Schiphol A-pier


Gerard Geurtjens is Project Director van de nieuwe A-pier op Schiphol. Velox spreekt hem over de vertraging die dit project heeft opgelopen, verduurzaming van de luchthaven, werken in geïntegreerde teams én wat IT’ers van de bouw kunnen leren.

A-pier

“De a-pier was eigenlijk bedoeld om de capaciteitsproblemen op te lossen die we in 2019 hadden. Want toen stond er in de krant dat schiphol echt uit zijn voegen groeiden en het aantal passagiers niet aan konden. We zijn nog steeds bezig met de ontwikkeling, Covid heeft ook roet in het eten gegooid natuurlijk. Het aantal passagiers is drastisch gedaald, en daardoor kunnen we nu iets langer doen over de oplevering van de A-pier. Je zou denken dat het een goed idee is om in deze tijd door te werken, als de luchthaven erg rustig is. Hebben we ook ongeveer een half jaar gedaan, denk bijvoorbeeld aan het renoveren van een landingsbaan. I.p.v. drie maanden ben je nu in drie weken klaar. Toen we erachter kwamen dat Covid geen 6 maanden maar veel langer zou gaan duren, en dat wij daardoor ook financiële uitdagingen hadden, en aangezien je toch de financiële middelen nodig hebt om die projecten te kunnen uitvoeren zijn wij daar anders naar gaan kijken.

Geïntegreerde teams

“Ik ga dagelijks met veel plezier naar mijn werk. Dat komt denk ik ook door het hoge energieniveau, de enorme drive en veel humor die er heerst. Bij de ontwikkeling van Capital Program hebben wij ervoor gekozen om een internationaal team samen te stellen. Dit komt mede doordat we in Nederland geen specialisme hebben betreft het uitbreiden van luchthavens. Daarom besloten om mensen erbij te betrekken die hier wel ervaring in hebben. Op alle disciplines en uit veel verschillende landen.”

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Romée van Klaveren