HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws Vijf opmerkelijke hotels
NIEUWS
23 januari 2020

Vijf opmerkelijke hotels

De bouw verandert in een rap tempo. Gebouwen worden slimmer en duurzamer, maar ook zeker origineler. Deze veranderingen vinden ook plaats in de hotelbranche. Afgelopen jaren zijn er al behoorlijk wat originele, duurzame hotels gebouwd. Voor de komende jaren staan er weer een aantal opmerkelijke projecten op de planning, dit kan lopen van een origineel ontworpen tot aan een volledig digitaal hotel. Je leest het allemaal in dit artikel.

1. EEN UITZONDERLIJKE LIGGING - STRANDHOTEL CADZAND 

Het strandhotel is een hotel gelegen aan Boulevard de Wielingen in het centrum van Cadzand-Bad in Zeeland. Een bijzonder project wordt dit ook wel genoemd, de ligging van het hotel is namelijk deels in de duinen! Het project bestaat uit de uitbreiding van het hotel met extra kamers en nieuwe faciliteiten, waaronder een zwembad en een ontbijtzaal. Ook bestaat de uitbreiding uit fitness, wellness- en sauna voorzieningen.

Naast het hotel zijn er 62 koopappartementen toegevoegd. Ook is er een ondergrondse parkeergarage met 222 parkeerplekken. Deze moet 3 lagen onder de grond in de duinen gemaakt worden. Het gebouw is gefundeerd op palen waar het appartementencomplex 7 bouwlagen telt en de toren 11. Het strandhotel zal klaar zijn met de uitbreiding op 3 februari 2020.

2. EEN UITGESPROKEN DESIGN - HOTEL NHOW AMSTERDAM RAI 

Onlangs heeft hotel nhow Amsterdam RAI haar deuren geopend. Het hotel is ontworpen door bekende architect Reinier de Graag en bevindt zich op slechts 10 minuten van het stadscentrum. Het ontwerp van het gebouw springt er echt bovenuit, het heeft de vorm van boven op elkaar gestapelde driehoekige blokken. De driehoeken liggen gedraaid op elkaar en liggen bovenop een transparante plint. Door de hoeken in het gebouw ontstaan er ook nog eens zes driehoekige dakterrassen. Het Nhow ziet er niet alleen goed uit, het is meteen het grootste hotel van de Benelux! Het hotel heeft een hoogte van 91 meter, verdeeld over 24 verdiepingen en bevat in totaal 650 kamers.

Daarnaast biedt het hotel diverse faciliteiten zoals een spa, restaurant, beeldentuin, galerie, televisiestudio en parkeergarage. Op de bovenste etage bevindt zich een skybar. Het project is op een duurzame wijze gebouwd, het ontwerp voldoet met 80% aan de richtlijnen van BREEAM-certificaat ‘Excellent’. Onder andere is deze score te danken aan de energiezuinige installaties en duurzame energieopwekking, met behulp van zonnepanelen. Minimaal 80% van het gescheiden afval wordt door de afvalverwerker hergebruikt of gerecycled. 

3. EEN NIEUWE, DUURZAME VESTIGING - THE STUDENT HOTEL

Het tweede hotel dat zich bijzonder mag noemen is één met al vele vestigingen in diverse steden. Naast Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Groningen, Den Haag en Maastricht krijgt nu ook Delft een Student Hotel. The Student Hotel in Delft krijgt een oppervlakte van wel 33.000 m² en zal 350 kamers gaan bevatten. Er worden diverse faciliteiten aangeboden waaronder een sportschool, bar-restaurant, bibliotheek, wasserette en gaming- en loungeruimte. Ook wordt er gedacht aan het zakelijk publiek. Hiervoor worden vergaderkamers, studielokalen en ruimtes voor co-working ingericht. 

The Student Hotel Delft maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Zo wordt het hotel niet aangesloten op het aardgasnet en maakt TSH Delft gebruik van warmte- en koudeopslag in de bodem. De oplevering van het hotel zal in de zomer van 2020 zijn.

4. EEN DIGITAAL HOTEL? - GR8 HOTEL

De komst van een nieuw, groot hotel aan de A16 in Breda, ter hoogte van de IKEA is in zicht: het GR8 hotel. Dit hotel biedt 3-sterren faciliteiten aan zowel zakelijke als particuliere gasten. Het hotel zal 100 kamers bevatten en extra vergaderruimtes en zalen voor zakelijke besprekingen. Het opmerkelijke aan dit hotel is dat er heel weinig personeel gaat werken, aangezien bijna alles digitaal is! Een ander bijzonder element van dit project is de bouw van een duurzaam tankstation bij het hotel, waar reguliere brandstoffen te krijgen zijn en waar elektrische laadpalen en een waterstof-tankstation aan toe worden gevoegd. Het hoogste punt van het gebouw is 60 meter. Het hotel zal op 12 februari 2021 opgeleverd worden.

5. EEN HOTEL MET HISTORIE - HOTEL SITTARD

Volgens een aantal architecten was er in Sittard behoefte aan een luxueus hotel. Om deze reden wordt het Bisschoppelijk College omgebouwd tot een Grand Hotel. Het oudste gedeelte van het gebouw stamt uit 1908. Het gebouw werd in gebruik genomen door een lagere school en een vooropleiding voor het seminarie, een instelling voor de opleiding van geestelijken. In 1925 en 1929 is het gebouw uitgebreid met een vleugel en een extra bouwlaag. Later volgde nog een uitbreiding met L-vormige vleugel. De meeste uitbreidingen waren in 1987 weer gesloopt.

Het hotel met een oppervlakte van 17.000 m² zal 91 kamers krijgen en daarbij worden er ook 27 appartementen en 2 penthouses gebouwd. Ook zal er een restaurant en congresruimte komen. Het hotel staat gepland om op 3 juni 2020 opgeleverd te worden.

Benieuwd naar andere bijzondere projecten? Bekijk eens onze projectpagina!

Personeelstekort, woningtekort en energietransitie

Op deze thema's maken wij het verschil

Als projectbureau bevinden wij ons middenin de projectketen. Het woningtekort, personeelstekort en de energietransitie zien wij als een gezamenlijke uitdaging, waarbij we als Velox onze kennis van duurzaam bouwen, nieuwste technieken, HR en de inzet van personeel bij elkaar brengen. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Meer nieuws