HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws Velox lanceert podcastserie "Meesters in de bouw"
NIEUWS
04 mei 2022 / 4

Velox lanceert podcastserie "Meesters in de bouw"

Laren, 4 mei 2022 - Velox lanceert vandaag zijn eigen podcastserie “Meesters in de bouw”. De komende maanden gaan onze presentators in gesprek met medewerkers, organisaties en experts in de bouw en techniek. Zij laten hun licht schijnen op maatschappelijke thema’s zoals personeelstekort, duurzaamheid en het woningtekort. Ook bespreken we toonaangevende projecten zoals de Schiphol a-pier, de Erasmus Universiteit MFO II en de gebiedsontwikkeling Oostenburg in Amsterdam.

In de eerste aflevering gaat Velox in gesprek met Roeland van Laer. Roeland is expert op het gebied van HRM en helpt organisaties met het inrichten van de meest optimale personeelsplanning. Wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor organisaties op dit moment? En hoe zit het met employer branding? Wat doen we met recruitment marketing? Welke rol speelt opleiden? Daarnaast vragen we Roeland in het kader van de Velox Future Five welke vijf aandachtsgebieden er volgens hem zijn voor organisaties in de nabije toekomst.

Spreker en presentator Paul Laseur

Veel luisteraars zullen zijn stemgeluid herkennen als columnist bij BNR Nieuwsradio: Financieel journalist Paul Laseur. Hij begon zijn carrière als bouw advocaat bij een groot advocatenkantoor in Rotterdam maar maakte een verrassende overstap naar financiële journalistiek op televisie en radio. Daarnaast was hij jarenlang beurscommentator in de vroege ochtend en presenteerde uiteenlopende praatprogramma’s over het bedrijfsleven, ondernemerschap en de bouw. Eerder werkte hij voor NOS, RTL en BBC en verscheen regelmatig op televisie. Met zijn kritische blik en scherpe vragen is Paul de ideale gastheer om met zijn gasten in gesprek te gaan over de toekomst van bouw en techniek.

Maak kennis met Arno Doornenbal

Met een achtergrond in arbeidsbemiddeling, technische opleidingen, dienstverlening en media besloot Arno eerder dit jaar om zijn kennis en expertise in te zetten bij Velox. De drie elementen mens, techniek en proces lopen als een rode draad door zijn carrière. Arno: “Ik geloof dat de mens de belangrijkste asset is waarover elke organisatie ‘beschikt’. Een medewerker maakt een reis. Vanaf het moment dat een medewerker binnenkomt tot dat hij of zij de organisatie weer verlaat. En als werkgever heb je invloed en impact op die reis.” Als presentator gaat hij in gesprek met de medewerkers van Velox en bespreekt hij unieke verhalen die het vertellen waard zijn.

De podcast “Meesters in de bouw” is te beluisteren via onder andere Spotify & Apple.


Personeelstekort, woningtekort en energietransitie

Op deze thema's maken wij het verschil

Als projectbureau bevinden wij ons middenin de projectketen. Het woningtekort, personeelstekort en de energietransitie zien wij als een gezamenlijke uitdaging, waarbij we als Velox onze kennis van duurzaam bouwen, nieuwste technieken, HR en de inzet van personeel bij elkaar brengen. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Tessa Dijkkamp