HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws Velox introduceert VxTeams: flexibele, goed op elkaar ingespeelde projectteams
NIEUWS
08 juli 2022 / 3

Velox introduceert VxTeams: flexibele, goed op elkaar ingespeelde projectteams

De bouw in Nederland verandert snel. Het moet energievriendelijker, data gedreven en efficiënter. We staan met elkaar voor grote uitdagingen. Dat verreist een andere manier van organiseren en een andere denkwijze over de inzet van personeel. Daarom introduceert Velox de VxTeams: flexibele, goed op elkaar ingespeelde projectteams van de beste specialisten.

Strategische personeelsplanning

Bij Velox vinden ze dat het onderscheid tussen vast en flexibel volledig moet worden losgelaten. Daarom kijken ze samen met de klant naar een total workforce management, een HR-systeem waarin strategische personeelsplanning centraal staat. Alleen zo kun je optimale projectteams inrichten waarbij veel meer wordt gekeken naar de harde en zachte competenties van een individu en hoe die met elkaar matchen of elkaar aanvullen.

Voordelen projectteams

Op elkaar afgestemde projectteams kennen veel voordelen. Zo is Velox ervan overtuigt dat de faalkosten makkelijk met zo’n 2 à 3 procent omlaag kunnen als je het aan de voorkant goed organiseert. Daarnaast zul je zien dat je minder mensen op een project nodig hebt, om hetzelfde werk te kunnen verzetten. De werktevredenheid zal toenemen, dat weer leidt tot minder verloop en betere resultaten.

Kisito Zonneveld, directeur bij Velox: “Wij kijken samen met de klant vooral naar de beschikbaarheid en kwaliteit van de persoon. Het gaat daarbij niet alleen om harde skills en expertise, maar zeker ook om de zachte skills. Wat voor persoonlijkheid iemand heeft en hoe hij of zij in het team past is immers net zo belangrijk als of hij of zij zijn vak goed verstaat.”

Wesly Verhaert (Van Wijnen) werkt op project Oostenburg veel met projectteams. “Op een project als Oostenburg heb je gewoon een flexibele schil nodig. De grootte en complexiteit maakte dat wij met Velox in gesprek zijn gegaan." Ook Gerard Geurtjes, Project Director Schiphol A-pier ziet een groot belang bij een op elkaar ingespeeld team: "Wij werken hier met geïntegreerde teams. Het succes van zo'n team valt of staat bij een goede samenwerking tussen alle specialisten."

Gerard Geurtjens: Het succes van een team valt of staat bij een goede samenwerking tussen alle specialisten."

Personeelstekort, woningtekort en energietransitie

Op deze thema's maken wij het verschil

Als projectbureau bevinden wij ons middenin de projectketen. Het woningtekort, personeelstekort en de energietransitie zien wij als een gezamenlijke uitdaging, waarbij we als Velox onze kennis van duurzaam bouwen, nieuwste technieken, HR en de inzet van personeel bij elkaar brengen. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld